Veel Nederlanders aan aftrap CL-avond; record Ronaldo

29 september 2021, 20:20

Met nog zes mooie affiches te gaan belooft het weer een heerlijk Champions League-avondje te worden. Daarin komen ook veel Nederlanders in actie. Zo treffen voormalig Ajax-ploeggenoten Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech elkaar in de kraker tussen Juventus en Chelsea, terwijl ook alle Nederlanders van FC Barcelona in de basis beginnen. 

Even leek De Ligt niet zeker meer van zijn basisplaats bij Juventus, nadat hij twee duels op de bank werd gezet. Inmiddels heeft hij trainer Massimiliano Allegri weer weten te overtuigen en staat hij ook vanavond aan de aftrap van de kraker tegen de regerend Champions League-winnaar Chelsea. Bij The Blues is overigens een basisplaats weggelegd voor Ziyech, die afgelopen weekend in de topper tegen Manchester City (0-1 verlies) nog negentig minuten op de bank zat.

Het FC Barcelona van Ronald Koeman gaat vanavond op bezoek bij Benfica op jacht naar de eerste drie punten na de eerdere 0-3 nederlaag tegen Bayern München. Daarvoor stuurt hij Memphis Depay, Luuk en Frenkie de Jong én Sergino Dest het veld in. Luuk de Jong speelt opnieuw in de spits vanwege de blessures van onder meer Sergio Agüero, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé, terwijl Frenkie terugkeert nadat hij voor het duel van afgelopen weekend geschorst was. De middenvelder speelt daarmee zijn honderdste wedstrijd in het blauw-rood. 

Lees ook: Luuk de Jong behoudt basisplaats; mijlpaal Frenkie de Jong

Met Mark van Bommel komt er vanavond nog een Nederlandse trainer in actie in de Champions League. Hij stuurt uiteraard Wout Weghorst het veld in bij VfL Wolfsburg, terwijl Micky van de Ven op de bank plaatsneemt. Bij tegenstander Sevilla is ook Karim Rekik reserve. Lille neemt het met Sven Botman in de basis op tegen RB Salzburg en ook bij Manchester United tegen Villarreal staat er met Arnaut Danjuma een Nederlander aan de aftrap. Donny van de Beek begint bij de thuisploeg weer op de bank. 

Ronaldo 

In laatstgenoemde wedstrijd is uiteraard ook een basisplaats weggelegd voor Cristiano Ronaldo. Dat betekent ook voor hem een bijzondere mijlpaal: de Portugees begint aan zijn 178e Champions League-duel, waarmee hij in zijn eentje de speler is die de meeste wedstrijden in het toernooi speelde. Tot vandaag moest hij dat record nog delen met Iker Casillas, die dus op 177 staat. Xavi (151), Lionel Messi (151), Raúl (142) en Ryan Giggs (141) volgen op gepaste afstand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen