Barça-crisis in cijfers: salarisplafond daalt met 300 miljoen

29 september 2021, 17:30

Dat het financieel slecht gaat met FC Barcelona is geen geheim meer, maar inmiddels is de noodsituatie ook in cijfers duidelijk geworden. Het salarisplafond van de Catalanen is met bijna driehonderd miljoen euro gedaald. Die cijfers werden woensdagochtend door verschillende Spaanse media naar buiten gebracht en 's middags ook bevestigd door La Liga. 

De Spaanse competitie presenteerde de salarisplafonds van alle Spaanse profclubs, het maximale bedrag dat zij aan salarissen mogen besteden. Dit bedrag is gebaseerd op het verschil tussen de inkomsten en structurele kosten van de clubs. Voor Barcelona werd het berekend op een kleine 98 miljoen, waar dat een jaar geleden nog bijna 383 miljoen euro was. Een daling van liefst 74%, bijna driehonderd miljoen euro. 

In absolute aantallen was er geen club die er zo erg op achteruit ging. Valencia kwam in percentages wel in de buurt: die club is een salarisplafond opgelegd van iets minder dan 31 miljoen euro, waar dit vorig jaar nog ruim 103 miljoen was. Van de Spaanse top drie ging alleen Real Madrid er (erg ruim) op vooruit: van zo'n 468 miljoen naar 739 miljoen. Atlético Madrid ging van ruim 252 miljoen naar een kleine 172 miljoen.

Duidelijk is dat de toestand in Barcelona veruit het meest zorgwekkend is. De ploeg van Ronald Koeman wordt geacht in de top te eindigen, maar staat op basis van het salarisplafond slechts op plek zeven. Het moet Real (738 miljoen), Sevilla (200 miljoen), Atlético (172 miljoen), Villarreal (159 miljoen), Real Sociedad (128 miljoen), Athletic Bilbao (112 miljoen) boven zich dulden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen