Data: blamage Real minst waarschijnlijke CL-resultaat in 10 jaar

29 september 2021, 16:34

FC Sheriff Tiraspol zorgde dinsdagavond voor het meest verrassende resultaat van dit Champions League-seizoen door op bezoek bij Real Madrid met 1-2 te winnen. De stunt was zelfs het meest onwaarschijnlijke resultaat van de afgelopen tien edities van het miljardenbal. Dat bleek uit statistieken van Euro Club Index.

Aan de hand van data voorspelt het bureau van elke wedstrijd de kans op een overwinning van elke ploeg. De kans dat de Moldaviërs in Madrid een zege boekten, was slechts 1,4%. Daarmee was de zege van Sheriff met afstand de meest onwaarschijnlijke van de afgelopen tien jaar. Ter vergelijking: op nummer twee stond de 2-1 thuiszege van Celtic op FC Barcelona in 2012. De kans dat de Schotten dat duel wonnen, was 7,1%.

Ook Ajax komt in het rijtje voor: de memorabele 1-4 zege op Real Madrid in de succesvolle campagne van 2019 was met een winstkans van slechts 8,4% het op drie na minst waarschijnlijke resultaat van de afgelopen tien jaar. De 0-2 overwinning van Atalanta op bezoek bij Liverpool in 2020 staat op plek drie (8,3%). Olympique Lyonnais, dat in 2018 met 1-2 won bij Manchester City (9,0%), maakt de top vijf compleet.

Naast Sheriff boekte ook Club Brugge dinsdagavond een verrassende overwinning: 1-2 op bezoek RB Leipzig. De kans op een Belgische zege was hier slechts 13,6% en daarmee was het na Real - Sheriff de meest onwaarschijnlijke overwinning van dit seizoen. FC Sheriff tegen Shakhtar Donetsk (2-0, 16,6%) staat op drie, Young Boys tegen Manchester United (2-1, 21,6%) op vier en Sporting Portugal tegen Ajax (1-5, 30,9%) op vijf.

Lees ook: Coach Sheriff haalt uit naar Dirk Kuyt na zege

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen