'Danjuma na enorme ontwikkeling in beeld als opvolger Mané'

29 september 2021, 16:05

Het gaat flink hard met de carrière van Arnaut Danjuma. Vorig seizoen speelde de in Nigeria geboren Nederlander nog met Bournemouth in de Championship, dit seizoen mag hij zich laten zien in onder meer de Champions League, als speler van Europa League-winnaar Villarreal. Inmiddels lonkt naar verluidt zelfs een stap naar de absolute top voor Danjuma.

Ondanks dat de aanvaller pas net in Spanje is en daar slechts zes wedstrijden achter de rug heeft, zou hij zich namelijk al op de radar van Liverpool hebben gespeeld. Dat schreef The Daily Mirror woensdagochtend. Volgens het Engelse medium zitten scouts van de Engelse club vanavond op de tribune, wanneer Danjuma het met Villarreal op Old Trafford opneemt tegen Manchester United.

Liverpool zou in Danjuma een mogelijke opvolger zien voor Sadio Mané. De 29-jarige Senegalees heeft op Anfield nog een contract tot medio 2023 en zou naar verluidt met de club in gesprek zijn over een nieuw contract, maar toch wil de club zich ook oriënteren voor wanneer hij toch vertrekt. Daarbij zou Danjuma door zijn vorm en razendsnelle ontwikkeling in de afgelopen jaren hoog op het lijstje staan.

Danjuma doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar slaagde er in Eindhoven niet in om door te stromen naar het eerste elftal. Nadat hij transfervrij werd opgepikt door NEC, werd hij daar wél basisspeler in het eerste elftal. Het leverde hem een transfer op naar Club Brugge, dat hem een jaar later met dikke winst (16,5 miljoen, zo'n veertien miljoen meer dan zijn aankoopprijs) doorverkocht aan Bournemouth. In Engeland maakte hij vorig seizoen een erg sterk seizoen door. Zo kwam hij dus bij Villarreal terecht, waar hij in zijn eerste zes wedstrijden drie keer scoorde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen