Muurligger Messi verrast: "Respectloos, dit is god!"

29 september 2021, 10:06

Lionel Messi groeide niet alleen met zijn doelpunt tegen Manchester City (2-0 overwinning) uit tot de meestbesproken man aan de kant van Paris Saint-Germain. In de slotfase van de topwedstrijd fungeerde hij namelijk ook als muurligger. Het leidde tot onbegrip bij analyticus Jan van Halst, die verrast was om Messi achter de muur te zien liggen.

"Hier schrik ik van", zei Van Halst na afloop bij Ziggo Sport. "Dit kan toch niet! Messi als muurligger, hoe kan dat nou? En hij accepteert het ook nog! Ik snap er helemaal niets van. Een muurligger is een hardwerkende middenvelder, maar toch niet Messi. Dit is God!" Messi tekende na rust op fraaie wijze voor zijn eerste doelpunt in dienst van Paris Saint-Germain.

Ook Rio Ferdinand was verrast. "Als coach zou ik zeggen: nee, nee, nee. Messi doet dat niet", aldus de oud-verdediger bij BT Sport. "Het is respectloos, ik zou het niet hebben laten gebeuren. Als ik een van zijn ploeggenoten was, zou ik voor hem zijn gaan liggen. Messi moet geen vies tenue krijgen. Dat hoort niet bij zijn geweldige kwaliteit."

Lees ook: Messi geniet na eerste goal: "Begin hier langzaam te wennen"

Messi mocht voor de eerste keer sinds zijn komst naar Paris Saint-Germain juichen. De linkspoot stond afgelopen weekend nog aan de kant met een knieblessure, maar was fit genoeg voor de kraker tegen Manchester City. In Parijs gaf hij het perfecte antwoord op de matige start van zijn ploeg. Twee weken geleden kwam PSG niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen