Gravenberch lacht om kritiek: "Van Basten mag zeggen wat hij wil"

Gravenberch lacht om kritiek: "Van Basten mag zeggen wat hij wil"

28 september 2021 – Ryan Gravenberch kan lachen om de kritiek die Marco van Basten deze week op hem had. Na afloop van de met 2-0 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Besiktas werd de Ajax-middenvelder geconfronteerd met de teksten van Van Basten, maar het deed hem niet veel.

Van Basten was in Rondo kritisch nadat Gravenberch na de 0-5 zege op Fortuna Sittard aangaf dat het soms lastig is geconcentreerd te blijven. "Ik vind dat zo vreemd, hij komt pas net kijken. Dan moet je toch niet zeggen dat je je niet kan concentreren?", vroeg de voormalig topspits zich in dat programma hardop af.

Toen Gravenberch na het duel met Besiktas werd gevraagd waarom het niveau van Ajax in de tweede helft wat terugzakte, viel hij even stil om na te denken. Gevraagd of dat met de teksten van Van Basten te maken had, begon de middenvelder hard te lachen. 

"Ik blijf altijd open en eerlijk. Ik zeg alles wat in me opkomt", antwoordde hij. "Als speler krijg je altijd kritiek. Je moet ermee leren omgaan. Als Marco dat zegt, dan zegt hij dat maar. Hij mag zeggen wat 'ie wil."

Lees ook: Gravenberch afgemaakt: "Een verkeerde uitspraak"

gerelateerd