Vergelijking met Feyenoord niet aan de orde voor Berghuis

28 september 2021, 22:32

Steven Berghuis vertrok naar Ajax om het daar op het hoogste podium te laten zien. Daar slaagde hij ook vanavond weer in; na zijn eerste Ajax-treffer tegen Sporting Portugal was hij tegen Besiktas goed voor een goal en een assist. Na afloop gaf de spelmaker aan dat spelen in de Champions League een van zijn doelen was. 

"Ik heb één Champions League-campagne gehad met Feyenoord, dat smaakte toen al heel erg naar meer", begon Berghuis voor de camera van Ziggo Sport. "Ik heb er lang op moeten wachten, maar nu kan ik me weer op dat podium meten. Hier speel ik tegen geweldige spelers, maar ook mét geweldige spelers. Dat is uiteindelijk wat je wil: je meten met de besten."

Zijn woorden konden worden uitgelegd als een sneer naar zijn oude club, maar zo waren ze niet bedoeld. "Zo leg jij dat dan weer uit", reageerde Berghuis. "Dat is niet een vergelijking die ik maak. Ik constateer gewoon dat we nu met Ajax een geweldig elftal hebben." Dat laatste houdt onder meer in dat hij met Davy Klaassen een stevige concurrentiestrijd moet aangaan. "Je weet dat er op elke positie twee, drie fantastische spelers rondlopen. Dat is uiteindelijk ook wat je nodig hebt als je als team mooie dingen wil bereiken."

Ten Hag

In de wedstrijd tegen Besiktas kreeg Berghuis nog de voorkeur boven Klaassen en zoals gezegd pakte dat goed uit. "Ik zei gisteren al: ik ben vrij goed in keuzes maken", lachte Ten Hag tijdens zijn persconferentie na de wedstrijd. "Voor mij was hij de Man of the Match. Met een goal, een assist en nog een aantal heel mooie creatieve ideeën. Hij heeft het uitstekend gedaan."

Toch haalde Ten Hag Berghuis twintig minuten voor tijd naar de kant. "Hij moet het wel blijven volhouden. Op een gegeven moment vond ik dat we de grip op het middenveld aan het verliezen waren. Dan breng je met Klaassen een speler die daar juist in zijn kwaliteit komt te spelen. Ik denk dat we daarna de controle terugkregen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen