Turkse media woest na 'schandalige beslissing' in voordeel Ajax

28 september 2021, 22:04

Ajax was dinsdagavond met 2-0 te sterk voor Besiktas, maar de Turken hadden na een uur spelen nog een kans om terug in de wedstrijd te komen. Deze werd benut door Kenan Karaman, maar vervolgens afgekeurd. Scheidsrechter Benoit Bastien kon hiervoor na de wedstrijd op weinig begrip rekenen in de Turkse media. 

Voor Karaman de bal achter doelman Remko Pasveer knalde, deelde hij een duw uit aan Jurriën Timber. Het leek wellicht meer op een gewoon duel dan op een overtreding, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt af te keuren. Zowel Hürriyet als Fanatik sprak na de wedstrijd van een 'schandalige beslissing'. 

Eerstgenoemd medium stelde zelfs dat de scheidsrechter twee fouten maakte. De VAR kon namelijk niet ingrijpen, omdat Bastien te vroeg affloot. Wanneer hij had gewacht tot de bal was binnengeschoten, hadden de beelden wel teruggekeken mogen worden.

Sneijder en Boskamp

Niet alleen de Turken vonden dat Besiktas onterecht een doelpunt is onthouden. In de studio van RTL waren ook Wesley Sneijder en Jan Boskamp het erover eens dat er niks aan de hand was. "Volgens mij is het een schouderduw", zei Sneijder. "Deze wordt normaal niet afgekeurd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen