Dumfries en De Vrij stellen teleur met Internazionale

Dumfries en De Vrij stellen teleur met Internazionale

28 september 2021 – Stefan de Vrij en Denzel Dumfries kenden opnieuw een matig Champions League-optreden met hun ploeg Internazionale. Waar de eerste wedstrijd met 0-1 verloren werd van Real Madrid, werd er nu teleurstellend gelijkgespeeld tegen Shakhtar Donetsk. Beide ploegen kwamen in negentig minuten niet tot scoren.

De Nederlanders begonnen bij de Italiaanse landskampioen beide in de basis, terwijl Lassina Traoré bij de Oekraïnse ploeg in de basis mocht beginnen. Al na tien minuten zat zijn wedstrijd er op na een botsing met Dumfries. De verdediger wilde een bal wegkoppen, terwijl ook de spits richting de bal ging. De aanvaller ging naar de grond, terwijl zijn knie een vreemde beweging maakte tijdens de botsing met de vleugelverdediger. Hij verliet per brancard het veld.

Kort na de trieste aftocht van de oud-Ajacied waren de Italianen dicht bij de openingstreffer van de wedstrijd. Nicolò Barella schoot de bal tegen de lat, terwijl ook Edin Dzeko een grote kans kreeg. De aanvaller schoot de bal echter huizenhoog over bij de tweede paal. Het waren de gevaarlijkste momenten van de wedstrijd, die bloedeloos richting het einde kroop. Joaquin Correa en De Vrij kwamen nog wel tot een doelpoging, maar goals leverde het niet op.

Dat betekent dat de Italianen met een punt genoegen moeten nemen in de hoofdstad van Oekraïne, waar de wedstrijd gespeeld werd. De teams schieten daar weinig mee op. Na twee wedstrijden hebben de ploegen nog maar één punt. Real Madrid en Sheriff Tiraspol wonnen allebei in de eerste speelronde en strijden vanaf 21.00 uur om de koppositie in Groep D. De winnaar van dat duel lijkt al met één been in de volgende ronde te staan.

gerelateerd