Ajax op rapport: Berghuis, Tadic en Álvarez belangrijk

28 september 2021, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft dinsdagavond ook het tweede duel in de Champions League winnend afgesloten. De Amsterdammers waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Besiktas, waarbij vooral de eerste helft er prima uit zag. Het leverde de volgende rapportcijfers op. 

Remko Pasveer - 6

Zag hoe een inzet van Batshuayi de paal raakte en hoe de enige bal die hem passeerde werd afgekeurd. Lastig te beoordelen dus, want verder kreeg de doelman weinig te doen.

Noussair Mazraoui - 6,5

Geen goals of assists voor Mazraoui vandaag, maar zijn aanvallende manier van spelen als rechtsback voegde ook vandaag veel toe aan het spel van Ajax. Ook de wisselwerking met Antony zag er weer goed uit. 

Jurriën Timber - 6,5

Timber stond over het algemeen goed te verdedigen, maar liet toch enkele steekjes vallen. Liet zich bijvoorbeeld erg makkelijk aftroeven in het duel met Karaman, wiens goal gelukkig voor hem wel afgekeurd werd.

Lisandro Martínez - 7

Martínez zorgde er samen met Timber voor dat  het gevaar van de Turken beperkt bleef. Was sterk in de duels en liet zich ook aan de bal geregeld zien.

Daley Blind - 6,5

Niet de meest aanwezige Ajacied, maar liet toch weer een aantal keer de passes zien die we van hem gewend zijn. Toch lijkt het erop dat Tadic liever met een wat vluggere linksback achter zich zou spelen... 

Edson Álvarez - 7,5

Niet elke verdedigende actie van Álvarez werd een succes, maar als slot op de deur was de Mexicaan een van de redenen dat Besiktas nauwelijks gevaarlijk kon worden. Ook aan de bal was hij vandaag erg nauwkeurig. 

Ryan Gravenberch - 6,5

Gravenberch vormde een goede blok met Álvarez, maar speelde verder niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Was bij vlagen erg slordig.

Steven Berghuis - 8

De keuze voor Steven Berghuis boven Davy Klaassen was een lastige voor Erik ten Hag, maar bleek wel de juiste. Met een goal, een assist en over het algemeen een sterk optreden maakte hij het Ten Hag er voor de volgende keer niet bepaald makkelijker op.

Antony - 7

Een prima optreden van een van de uitblinkers van de laatste weken. Tegen Besiktas was hij niet bepalend, maar wist hij met zijn spel zeker het publiek te vermaken. 

Sébastien Haller - 7

Haller was belangrijk met een knap doelpunt, maar had er wel vier kunnen maken. Daar staat tegenover dat de spits ook een assist achter zijn naam had, als Tadic na een perfecte pass van hem niet langs de bal maaide. 

Dusan Tadic - 8

Aanvoerder Tadic nam Ajax in de eerste helft vanaf minuut één bij de hand. Zorgde met zijn acties, voorzetten en uiteindelijk ook fraaie assist voor veel gevaar. Na rust waren zijn prestaties - net als bij heel Ajax - wel een stuk minder.

Invallers

David Neres - 

Speelde te kort voor een beoordeling

Davy Klaassen -

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen