Basisplaats Messi bij CL-kraker, Wijnaldum en Ake op de bank

28 september 2021, 20:16

Lionel Messi keert terug in de basis bij Paris Saint-Germain. De Argentijn neemt het in de Champions League op tegen zijn oude leermeester Pep Guardiola, die met Manchester City aast op de cup met de grote oren. De aanvaller had te maken met een lichte blessure, maar is inmiddels helemaal hersteld om de kraker vanaf de aftrap bij te wonen.

Door het lichte kwetsuur miste Messi de Ligue 1-wedstrijden tegen FC Metz en Montpellier. Nu kan trainer Mauricio Pochettino weer beschikken over de Argentijn, waardoor hij eindelijk de droomvoorhoede met Neymar en Kylian Mbappé de wei weer in kan sturen. Georginio Wijnaldum zal het trio vanaf de bank moeten aanschouwen, aangezien hij geen basisplaats heeft gekregen bij de Franse topclub. Marco Verratti krijgt namelijk een plek bij de eerste elf nadat ook hij last had van een blessure. 

Opvallend is dat Gianluigi Donnarumma ook een basisplaats krijgt van Pochettino. De doelman maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van AC Milan naar Parijs, maar wist daar nog niet onomstreden te worden. Keylor Navas bleef de eerste keus, maar hij moet nu plaatsnemen naast Wijnaldum op de bank. Het is een mooi moment voor de Italiaanse doelman, die al jaren te boek staat als toptalent. De sluitpost gaat zijn debuut in de Champions League maken.

Manchester City

Bij Manchester City begint Nathan Aké op de bank. Guardiola kiest bij City voor het centrale verdedigingsduo Rúben Dias en Aymeric Laporte, geflankeerd door de backs Kyle Walker en João Cancelo. Zij krijgen de moeilijke opdracht om het supertrio van de Fransen onschadelijk te maken. Er is hoop voor de Engelse landskampioen: de eerste wedstrijd in de groepsfase stelde PSG teleur met een 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge. De ploeg uit Manchester won de openingswedstrijd met 6-3 van RB Leipzig.

Opstelling PSG: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes; Verratti, Herrera, Gueye ; Messi, Mbappé, Neymar.

Opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Laporte, Dias, Cancelo; Bernardo Silva, De Bruyne, Rodri; Mahrez, Sterling, Grealish.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen