Van Halst en Van der Vaart genieten van Ajax: "Lijkt zo makkelijk"

28 september 2021, 19:52

Ajax heeft niets te vrezen van Besiktas na de eerste helft in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers leiden met 2-0 en die uitslag had nog hoger kunnen zijn. Jan van Halst en Rafael van der Vaart zien meerdere spelers uitblinken bij de thuisploeg.

"Ajax is echt heer en meester, op alle fronten. Ze vergeten alleen zichzelf nog meer te belonen", vertelt Van Halst, die lovend is over Ryan Gravenberch. "Zijn diepgang zonder bal, waardoor hij gaten trekt voor medespelers, dat is super. Ik vond Gravenberch echt de uitblinker in de eerste helft. Niet alleen in zijn loopacties, maar ook aan de bal en zijn intercepties. Hij leek wel een routinier."

Van der Vaart kijkt naar Steven Berghuis, die scoorde en een assist verzorgde. "Bij die goal dribbelt Tadic goed en hij geeft de bal ook precies op het goede moment. Berghuis neemt de bal meteen goed aan en legt de bal in de verre hoek. Het zijn kwaliteitsspelers, het druipt er vanaf. Het lijkt zo makkelijk. Het is heel knap, maar ook heel belangrijk. Hij komt natuurlijk van Feyenoord. Dat is in het begin een dingetje, maar nu niet meer. Dat merk je ook aan de mensen in het stadion, hij is helemaal geaccepteerd. Dat is ook logisch als je zo speelt."

Tadic had ook nog een grote kans om te scoren. "Dat die bal er niet ingaat is ongelooflijk", stelt de analist bij Ziggo Sport. "Die aanval verdiende een goal. Een geweldige pass van Berghuis en daarna de beste actie van Haller in de eerste helft. Die actie moeten we echt niet onderschatten. Hij neemt die bal aan op de borst, laat hem een keer stuiteren en geeft dan voor op Tadic, terwijl bijna alle spitsen zelf zouden schieten. Hij geeft 'm echt fantastisch voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen