Ten Hag verklaart keuze Berghuis en reageert op Gravenberch

28 september 2021, 19:00

De keuze tussen Davy Klaassen en Steven Berghuis was de lastigste die Erik ten Hag voor het Champions League-duel van Ajax tegen Besiktas moest maken. De beslissing viel uiteindelijk op Berghuis, die de tien-positie bij afwezigheid van Klaassen prima invulde. Voorafgaand aan de wedstrijd legde Ten Hag zijn beweegredenen uit. 

De beslissing had vooral te maken met wedstrijdritme, maakte hij voor de camera van Ziggo Sport duidelijk. "Steven zit in het ritme en maakt heel veel progressie, elke wedstrijd weer. Het zou heel zonde zijn om dat proces te doorbreken. Davy heeft drie weken niet gespeeld en je moet maar afwachten of hij het direct op gaat pakken. Maar ik weet zeker dat Davy heel belangrijk voor ons gaat zijn op korte en lange termijn."

Een veelgehoord advies was om vooral tegen sterkere tegenstander voor Klaassen te kiezen, maar volgens Ten Hag ontlopen de kwaliteiten van de twee elkaar niet veel. "Als ik zie wat Steven aan arbeid verricht, ook in de omschakeling, dat is echt veel hoor. Ik zie hem bij tijd en wijle ook die loopacties maken, die natuurlijk de specialiteit van Davy zijn. Andersom kan Davy soms ook ballen geven zoals Steven dat kan. Maar natuurlijk hebben ze allebei hun specialisme."

Gravenberch

Ten Hag werd ook geconfronteerd met de veelbesproken uitspraken van Ryan Gravenberch, die stelde dat het na enkele ruime zeges soms lastig is om de focus te behouden. De trainer begreep de teksten van zijn pupil wel. "Dat is zeker zo. Het zit een beetje in het DNA van Ajax. Gemakzucht, tevredenheid... dat is het begin van het einde", waarschuwde Ten Hag, die erkende dat het aan hem is om dat te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen