Europa bewondert Ajax: "Terug waar we horen"

28 september 2021, 17:10   Bijgewerkt: 28 september 2021, 17:15

Ajax is hard bezig om het aanzien dat het in heel Europa heeft te vergroten. Dat merkt ook aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër kijkt dan ook uit naar de eerste thuiswedstrijd in de Champions League, vanavond om 18:45 uur tegen Besiktas, waarin zijn ploeg zich opnieuw op het hoogste podium kan laten zien.

"Ik merk het als ik in het buitenland ben met Ajax of met de nationale ploeg van Servië", begon Tadic in een uitgebreid interview met Het Parool. "Iedereen praat met respect over Ajax, iedereen kijkt graag naar ons, andere clubs proberen onze stijl te kopiëren. Ajax is terug op het niveau waar de club hoort. Dat is een groot compliment voor de directie, de trainers, de spelers en alle medewerkers van de club die daar de afgelopen jaren hard voor hebben gewerkt."

Dit seizoen is het doel dan ook om weer een succesvolle Champions League-campagne te voeren. Ajax begon al goed met een 1-5 overwinning op Sporting Portugal en speelt vanavond voor eigen publiek tegen Besiktas. Daar kijkt Tadic vooral naar uit. "De wisselwerking met de fans geeft mij energie. Voetbal is een soort theater, mensen komen voor jou. Ze eisen dat je de best mogelijke prestatie levert. Ik zeg het soms ook tegen de andere spelers: maak atmosfeer. Zorg dat je het publiek achter je krijgt. Supporters kunnen je optillen."

Dat de tribunes na een jaar weer vol zitten, is voor Tadic dan ook zeer belangrijk. Het droeg volgens hem bij aan de monsterzeges die zijn ploeg de afgelopen weken behaalde. "We moeten zo lang mogelijk op die golf blijven varen, vooral nu de tribunes weer vol zitten. We hebben afgelopen seizoen gemerkt dat ook de voetbaltheaters niet zonder publiek kunnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen