Ajax O18 boekt simpele zege in voorproefje tegen Besiktas

28 september 2021, 16:42

Ajax Onder 18 heeft dinsdagmiddag het goede voorbeeld gegeven aan de A-selectie. Enkele uren voor in de Johan Cruijff Arena het Champions League-affiche tussen Ajax en Besiktas op het programma stond, stonden op De Toekomst de beloftenelftallen van beide clubs tegenover elkaar. Daarin waren de Amsterdammers met 3-1 te sterk.

In de tweede Youth League-wedstrijd trof Ajax, dat in het openingsduel een punt pakte tegen Sporting Portugal (1-1), het nog puntloze Besiktas. De Turken verloren in hun eerste wedstrijd met 2-3 van Borussia Dortmund en ook in Amsterdam kwam het op achterstand. Na 35 minuten spelen miste Jaydon Banel eerst een opgelegde mogelijkheid, maar via Amourricho van Axel Dongen kon uiteindelijk IJslander Kristian Hlynsson alsnog voor de 1-0 zorgen.

Na rust liep de score verder op toen Van Axel Dongen ook zelf trefzeker was. De linksbuiten kreeg een wat lastige bal toch onder controle en schoot deze in de verre hoek langs de doelman. Een kwartier voor tijd kreeg Besiktas van elf meter nog een kans om iets terug te doen, maar de strafschop was voor keeper Tom de Graaff. Kort daarna slaagde Ajax er na een lekker schot van Gabriel Osei Misehouy voor de derde keer wél in om te scoren. Koray Yagci revancheerde zich in de extra tijd nog wel voor zijn gemiste strafschop, maar meer dan een eretreffer betekende dat niet voor Besiktas.

Zo won Ajax Onder 18 met 3-1 en gaf het het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, die vanavond om 18:45 uur in actie komt. Poulegenoten Borussia Dortmund en Sporting Portugal - de Youth League-teams - trapten later vanmiddag af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen