SC Heerenveen
0 – 1
PEC Zwolle
AZ
0 – 0
SC Cambuur
Willem II
0 – 1
FC Twente

FC Barcelona bijna akkoord met Fati, goed nieuws Pedri

FC Barcelona bijna akkoord met Fati, goed nieuws Pedri

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 september 2021 – FC Barcelona is dichtbij de contractverlenging van supertalent Ansu Fati. De achttienjarige aanvaller ligt nog vast tot en met 2022, al heeft de club een eenzijdige optie om met hem nog twee jaar te verlengen. Maar de Catalanen zouden hem liever een nieuwe verbintenis geven en het aanbod daarvoor is al gedaan en levert vermoedelijk ook een overeenkomst op.

Dat schrijft El Mundo Deportivo althans op basis van bronnen ronom de club. Drie weken geleden heeft Fati's zaakwaarnemer Jorge Mendes een aanbieding gekregen van technisch directeur Mateu Alemany, maar hij is momenteel nog in Qatar vanwege familie-omstandigheden. Daardoor heeft hij er nog niet op kunnen reageren, maar het kamp Fati zou akkoord gaan met het voorstel.

Fati gaat er weliswaar aanzienlijk op vooruit, al zal het nog geen megacontract zijn. Wel is er afgesproken dat zodra het financieel beter gaat met FC Barcelona, ook Fati weer een extra beloond gaat worden. Hij kiest vooral voor FC Barcelona, de club die hij na zijn blessure graag trouw wil blijven, en neemt genoegen met een relatief normaal voetbalinkomen in deze financieel moeilijke tijden voor de club.

De ochtendkrant stelde in een analyse bovendien dat Fati terecht nummer tien heeft gekregen, als opvolger van Ronaldinho en Lionel Messi. 'Ansu Fati heeft alle kenmerken om een grootse voetballer te worden', schrijft de krant. 'Ansu biedt hoop voor de toekomst. (…) De foto's van zijn doelpuntenvieringen verwijzen naar Ronaldinho en Messi: het Braziliaanse genie tilde het Argentijnse genie omhoog toen hij zijn eerste doelpunt scoorde in Camp Nou tegen Albacete. En Messi omhelsde Ansu zelf toen hij toen op zestienjarige leeftijd zijn eerste doelpunt maakt. Het beeld van verdediger Ronald Araujo die Ansu omhoog houdt na het doelpunt van afgelopen zondag, is een beeld dat voor altijd onthouden zal worden.' Ook de familieleden van Fati waren aanwezig in het stadion en waren zichtbaar emotioneel na de treffer van hun familielid. 

Pedri en Sergi Roberto terug
Na zijn eerste tien minuten van afgelopen weekend, waarin Fati dus meteen scoorde tegen Levante, zit Fati opnieuw bij de wedstrijdselectie van Koeman. Goed nieuws voor de Nederlandse coach is dat Pedri weer terugkeert bij de selectie na blessureleed: hij kampte met lichte spierklachten. Sergi Roberto viel afgelopen weekend weg met darmklachten, maar keert eveneens terug bij de spelersgroep. Onder anderen Jordi Alba, Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite en Sergio Agüero ontbreken nog altijd bij Koeman. 

gerelateerd