Ajax baalt van opmerkelijke selectie van Argentinië

Ajax baalt van opmerkelijke selectie van Argentinië

28 september 2021 – Ajax moet mogelijk vier spelers missen op bezoek bij sc Heerenveen na de komende interlandbreak. Antony (Brazilië), Edson Álvarez (Mexico), Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico (beide Argentinië) hebben namelijk een oproep gekregen voor hun land. Daardoor keren ze zeer laat terug in oktober en is de kans klein dat Erik ten Hag een beroep zal doen op het kwartet.

Na de vorige interlandbreak keerden de internationals ook pas zaterdagochtend terug en speelde Ajax op dezelfde dag in de avond. Ten Hag besloot toen om de spelers niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie tegen PEC Zwolle (0-2). De Amsterdammers spelen ditmaal al om 18.45 uur op zaterdag 16 oktober in het Abe Lenstra Stadion: vermoedelijk zonder de vier internationals uit Zuid-Amerika.

Sowieso zorgde de selectie van de nationale ploeg van Argentinië, met Martínez en Tagliafico, voor enige verbazing in de internationale voetbalwereld. Diverse spelers uit de Premier League zijn namelijk gewoon opgeroepen door bondscoach Lionel Scaloni, ondanks dat er een quarantaineverplichting van tien dagen is.

Lees ookBizar duel tussen Brazilië en Argentinië krijgt vervolg bij de FIFA

Keeper Emiliano Martinez, Cristian Romero en Giovani Lo Celso zitten bij de namenlijst, ondanks dat Argentinie op de rode lijst staat in het Verenigd Koninkrijk. Premier League-clubs spraken bovendien af dat ze hun spelers niet afstaan vanwege de quarantaineplicht als ze terugkeren. De vorige keer werden ze echter ook geroepen en werden ze ook gestraft omdat ze naar Argentinië gingen. Het duel met Brazilië werd eveneens stilgelegd vanwege bepaalde quarantaineregels.

gerelateerd