'Dankbare' Onana ontkent voorcontract: "Eerst met Ajax om tafel"

'Dankbare' Onana ontkent voorcontract: "Eerst met Ajax om tafel"

27 september 2021 – Andre Onana houdt de gemoederen al maanden bezig bij Ajax, terwijl hij al meer dan een half jaar geen minuut heeft gespeeld door een dopingschorsing. Nog een paar weken moet hij op de blaren zitten, voor hij weer wekelijks mag spelen. Maar of dat ook gaat gebeuren? Dat weet niemand. Wellicht hangt het af van de contractonderhandelingen tussen speler en club.

Na dit seizoen loopt het contract van de sluitpost af. Ajax en het management van de doelman hebben al meerdere keren met elkaar gesproken, maar tot een akkoord kwamen de partijen niet. De Amsterdammers wilden Onana daarom wel laten gaan afgelopen transferperiode, maar een transfer kwam er niet. Het betekent dat de Kameroener over een paar maanden transfervrij naar een andere club kan gaan. De afgelopen dagen kwamen de geruchten naar buiten dat hij al een voorcontract had getekend bij Internazionale. Niets van waar, stelt Mike Verweij.

"Gisteren ging er een gerucht dat Onana al rond zou zijn met Internazionale, dat is volgens hem absoluut niet het geval. Hij wil eerst met Ajax om de tafel, alles is wat hem betreft bespreekbaar. Waarbij hij wel eerlijk aangeeft dat hij na dit seizoen de tijd rijp vindt om te vertrekken. Hij heeft een contract tot het einde van het seizoen, maar het liefst wil hij dat Ajax nog wel iets aan hem verdient", vertelt de journalist in de podcast van De Telegraaf.

"Dat kan bijvoorbeeld door een contract met een gelimiteerde transfersom. Dat je een jaar verlengt, waardoor je hem alsnog voor ongeveer vijf miljoen euro kan verkopen. Of aankomende winter verkopen. Dat Ajax er toch nog wat geld voor krijgt", vervolgt de journalist, die afgelopen week een interview met de doelman had. "Ik heb een tijdje met hem gezeten, maar hij vertelde wel dat hij de club ontzettend dankbaar is. Dat Overmars en Ten Hag heel goed voor hem zijn geweest."

gerelateerd