Deze Nederlandse trainers zijn nog over buiten de landsgrenzen

27 september 2021, 19:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jaap Stam werd maandag de laan uitgestuurd bij FC Cincinnati door de tegenvallende resultaten. Het betekent dat er weer een Nederlandse trainer minder is buiten de landsgrenzen. Waar het jarenlang een exportproduct leek, is het nu op drie handen te tellen. In de vijf grootste competities van Europa zijn zelfs maar drie oefenmeesters van Hollandse bodem actief. FCUpdate.nl zet ze op een rijtje.

Duitsland

Mark van Bommel (VfL Wolfsburg)

De trainer begon voortvarend bij PSV als hoofdtrainer. De eerste twaalf wedstrijden wist hij allemaal te winnen, maar daarna kwam de klad erin. In zijn tweede seizoen werd het clubicoon ontslagen in Eindhoven. Na een jaar zonder club te hebben gezeten, begon hij deze zomer bij Wolfsburg. De voorbereiding was dramatisch met geen enkele zege tegen serieuze tegenstanders, maar de ploeg is vanaf de start in de Bundesliga op stoom. De ploeg staat derde met dertien punten na zes duels. Een prima start.

Spanje:

Ronald Koeman (FC Barcelona)

Ronald Koeman is de afgelopen dagen onderwerp van gesprek in Spanje. De trainer verruilde het bondscoachschap van Oranje voor zijn droombaan in Catalonië, maar beleefde geen moment rust in de badplaats. De verwachtingen zijn enorm, de kwaliteiten van de selectie zijn een stuk minder dan de afgelopen jaren. Dat werd pijnlijk duidelijk tijdens de 0-3 nederlaag tegen Bayern München. Daarna is de druk enorm toegenomen op de trainer.

Frankrijk:

Peter Bosz (Olympique Lyon)

Peter Bosz begon deze zomer aan een nieuw buitenlands avontuur, na twee pogingen in de Bundesliga. Bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen maakte hij indruk met zijn aanvallende speelwijze, maar beide keren kwam de klad erin. Nu mag hij zich laten zien bij Olympique Lyon. De trainer kende wat opstartproblemen in Frankrijk, mede doordat nieuwkomers Xherdan Shaqiri en Emerson Palmieri laat kwamen. Op dit moment staat de trainer met zijn club zevende. Hij heeft na acht wedstrijden twaalf punten gepakt.

België:

John van den Brom (KRC Genk)

Verenigde Arabische Emiraten:

Marcel Keizer (Al Jazira)

Henk ten Cate (Al Wahda)

Israël:

Erwin Koeman (Beitar Jeruzalem)

Raymond Atteveld (Maccabi Netanya) 

Patrick van Leeuwen (Maccabi Tel Aviv)

China:

Jean-Paul van Gastel (Guangzhou City)

Bondscoaches:

John van 't Schip (Griekenland)

Dick Advocaat (Irak)

Bert van Marwijk (Verenigde Arabische Emiraten)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen