Mijlpaal voor Blind: "Real-uit vond ik de mooiste"

Mijlpaal voor Blind: "Real-uit vond ik de mooiste"

27 september 2021 – Dinsdag zal hoe dan ook speciaal worden voor Daley Blind. De verdediger van Ajax kan tegen Besiktas zijn vijftigste wedstrijd in de Champions League spelen. Een mijlpaal waar hij trots op is. De avond zou helemaal top zijn als er ook nog gewonnen wordt van de Turkse topclub. Hij ziet kansen, al waakt hij ook voor onderschatting.

"Het blijft speciaal om een Champions League-wedstrijd te spelen. Zeker wanneer je het veld opkomt en dat deuntje hoort. We kijken echt weer uit naar de ambiance in de Arena, die we hebben we gemist op Europese avonden", vertelt de mandekker op de persconferentie. "Real Madrid-uit vond ik wel de mooiste. Er zijn veel jongens uit dat team vertrokken, maar we zijn nu weer op de goede weg. We moeten groeien in het toernooi en ervoor zorgen dat we elke wedstrijd alles eruit halen. De lat kan altijd hoger."

Maar een vergelijking maken tussen het dreamteam en de huidige selectie? Dat is moeilijk. "Als we goed zijn, kunnen we het iedereen lastig maken. We zijn zelf onze grootste tegenstander. Het gaat om de energie die we in een wedstrijd stoppen", vertelt Blind, die weet dat de ploeg moeizaam begon aan het seizoen. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal leverde een 0-4 nederlaag op en in de competitie werden twee punten gemist tegen FC Twente. "We zijn daarna stoïcijns doorgegaan en nooit in paniek geraakt."

De ervaren verdediger wil zijn medespelers graag helpen binnen de lijnen. Hij ziet Jurriën Timber een ijzersterke ontwikkeling doormaken. "Ik ben niet verbaasd. Ik vind het wel knap wat Jurriën laat zien sinds hij is aangesloten bij het eerste elftal. Hij ontwikkelt zich heel goed en hoop dat hij die lijn kan doortrekken. Ik had op die leeftijd wat meer ups en downs", stelt Blind. "Ik heb nog wel een paar dipjes gehad."

gerelateerd