Pochettino steunt Messi: ''Normaal dat hij zich nog niet thuisvoelt"

Pochettino steunt Messi: ''Normaal dat hij zich nog niet thuisvoelt"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 september 2021 – Lionel Messi is dinsdag inzetbaar bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht treft Manchester City in de groepsfase van de Champions League. Dat betekent dat de Argentijn zijn rentree kan maken tegen zijn oude trainer Pep Guardiola. Of de aanvaller in de basis beginnen? Dat weet zijn trainer Mauricio Pochettino nog niet.

"We zullen dinsdag nog afwachten. Het gaat erg goed en ik denk dat hij erbij is. Over de basis ben ik nog niet uit", vertelt de oefenmeester op de persconferentie voorafgaand aan het mooie affiche. Messi wist tot dusver niet te imponeren in de minuten die hij maakte voor zijn nieuwe club. Volgens Pochettino is dat niet vreemd. "Hij speelde twintig jaar bij Barcelona. Het is normaal dat hij zich daar helemaal thuisvoelde. Hier is alles nog nieuw voor hem. Hij is hier nog maar net."

Over tegenstander Manchester City was Pochettino lovend. "We spelen tegen een team dat wordt geleid door de beste trainer van de wereld. Deze club droomt net als wij over het winnen van de Champions League. Als het gaat over het proces, dan is City misschien wat verder dan wij. Het is een feit dat wij nog in ontwikkeling zijn. Maar wij weten ook dat in een wedstrijd alles kan gebeuren."

Een goed resultaat is belangrijk voor de Argentijnse trainer en zijn sterrenformatie. Het eerste duel leverde een teleurstellend 1-1 gelijkspel op tegen Club Brugge, terwijl de Engelse grootmacht in een spektakelstuk won van RB Leipzig met 6-3. Bij een nederlaag van Messi en zijn mannen, zou het gat al vijf punten zijn in het voordeel van de Premier League-kampioen.

gerelateerd