Rose heeft geduld met Malen: "Hij boekt vooruitgang"

Rose heeft geduld met Malen: "Hij boekt vooruitgang"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 september 2021 – Donyell Malen maakte deze zomer voor dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Borussia Dortmund. De aanvaller werd met hoge verwachtingen gepresenteerd, maar tot dusver moet de spits nog altijd wachten op zijn eerste treffer in de Bundesliga. Trainer Marco Rose geeft de aanvaller de tijd om te wennen. Hij ziet dat de Nederlander zich steeds beter aanpast.

"Donyell houdt zich ook steeds beter staande", stelt de oefenmeester op de persconferentie voor het duel met Sporting Portugal. "Hij moest na zijn overstap vanuit Nederland wennen aan het niveau, maar hij is zeker in fysiek opzicht sterker geworden en kan steeds meer aan tijdens wedstrijden. We hebben vertrouwen in hem en hij boekt vooruitgang, maar we moeten geduld hebben. Hij kan heel belangrijk voor ons zijn met zijn diepgang, één-op-één-acties en doeltreffendheid. Zijn momenten gaan nog zeker komen."

Voor het Champions League-duel met de ploeg uit Lissabon is het nog maar de vraag of Marco Reus en Erling Haaland mee kunnen doen. Dit weekend ontbraken ze toen Dortmund de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach verloor (1-0). "We moeten de afsluitende training afwachten, maar het wordt voor hen een lastig verhaal. Marco heeft wel wat loopwerk verricht, maar Erling heeft nog behoorlijk last van zijn blessure", stelt de trainer, die afgelopen weekend begon met Malen en Youssoufa Moukoko. Het duo wist niet te imponeren. "We moeten niet vergeten dat Moukoko nog maar 16 jaar is. Hij heeft tijd nodig."

Rose hoopt dat zijn formatie het tegen de Portugezen beter gaat doen. "Als een topspits wegvalt dan doet dat iets met het team. We moeten dus een oplossing bedenken om de afwezigheid van Erling op te vangen. Maar vergeet ook niet hoe belangrijk de afwezigheid van Marco is aanvallend opzicht én als aanvoerder", aldus de trainer, die inmiddels wel weer kan beschikken over Julian Brandt. "Hij heeft gisteren voluit meegetraind, dus hij lijkt een optie te zijn. Voor de zekerheid kijken we vandaag nog even hoe het gaat op de training."

Reacties

gerelateerd