Break! Jaap Stam op straat gezet bij FC Cincinnati

27 september 2021, 16:13   Bijgewerkt: 27 september 2021, 16:19

FC Cincinnati heeft Jaap Stam op straat gezet. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Amerikaanse club verloor zondag nog met 4-2 van DC United en staat op de voorlaatste plek in de Eastern Conference. Die nederlaag is de oefenmeester fataal geworden. De club gaat op zoek naar een vervanger, maar heeft als interim-trainer de coach van de Onder19 doorgeschoven.

"Tijdens de zoektocht naar een nieuwe directeur werd ons duidelijk dat een verandering van de trainer noodzakelijk was", vertelt voorzitter Jeff Berding. "Daarom heeft de club na veel wikken en wegen de beslissing genomen om afscheid te nemen van Jaap. We zijn van mening dat een verandering in het leiderschap op dit moment in het beste voor de club is. We zijn een ambitieuze club en we blijven gefocust op het bereiken van onze doelen, waarvan de eerste is om van Cincinnati een kampioensstad te maken."

"We bedanken Jaap voor alles wat hij heeft gedaan voor FC Cincinnati tijdens zijn tijd hier, en we wensen hem het beste omdat hij nu naar huis kan gaan om bij zijn familie te zijn", besluit de beleidsbepaler, die ook zijn assistent Said Bakkati heeft weggestuurd. Het duo kon de Amerikaanse club niet naar de top van de competitie leiden, sterker nog: de ploeg speelde sinds zijn komst in de onderste regionen.

Stam was sinds mei 2020 de trainer van Cincinnati, nadat hij eerder al vertrok bij Feyenoord door tegenvallende prestaties. Destijds volgde hij Ron Jans op bij de MLS-club, die vertrok wegens een racisme-rel. In zijn eerste jaar eindigde Cincinnati op de laatste plek in de Eastern Conference en ook nu bleef de ploeg moeizaam draaien. De trainer wist een keer een driepunter te behalen in zestien wedstrijden. De nederlaag tegen DC United werd hem uiteindelijk fataal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen