De Mos kritisch op PSV: "Zelfs Volendam beheerste dat beter"

27 september 2021, 14:45

Aad de Mos zag PSV afgelopen weekend tegen Willem II (2-1) nieuw puntenverlies lijden in de Eredivisie. De Eindhovenaren zijn door de nederlaag verder achterop geraakt bij koploper Ajax. De Mos merkt een structureel probleem op bij PSV. Volgens de trainer in ruste ontbeert het de ploeg van Roger Schmidt aan 'gif'. 

De Mos zag zaterdag 'opnieuw geen leiders in het veld' bij PSV. "En de spelers werden ook niet kwaad op elkaar. In zo'n wedstrijd moet je een beetje gif tonen en de teleurstelling op elkaar af reageren om wat scherper te worden. Het moet niet alleen van de trainer komen", aldus De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad.

Volgens De Mos speelde PSV met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen) tegen Willem II. "Het leek nu op een gezellig uitje naar Tilburg. Er wordt gezegd: we hebben goed gespeeld en de cijfers zijn goed. Maar je haalt geen punten en dat is al vaak gebeurd. Tegen Feyenoord en Benfica werd het goedgepraat. Er zijn bepaalde wedstrijden in de reeks die je er gewoon uit moet slepen. Het wordt nu structureel dat PSV het met deze selectie niet kan."

Roger Schmidt heeft slechts één manier waarop hij PSV probeert te laten spelen, zegt De Mos. "Dat hoor je ook van de spelers: de eerste bal moet zo snel mogelijk vooruit en het is altijd lopen. Er ontbreekt natuurlijk een bepaald structureel positiespel zoals Ajax dat wel beheerst. En zelfs ook ploegen die wat lager staan. Zelfs Go Ahead beheerst het beter dan PSV. Volendam vorig jaar beheerste het ook veel beter. PSV heeft maar één plan, dat is plan A."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen