Suriname heeft tijdelijke opvolger voor ontslagen Gorré binnen

27 september 2021, 11:29

Jacques Passy is de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg van Suriname. De 45-jarige oefenmeester uit Mexico neemt het stokje over van Dean Gorré, die eind juli aan de kant werd gezet.

Passy is op interim-basis aangesteld door de Surinaamse voetbalbond (SVB). De Mexicaan was tussen 2015 en 2018 bondscoach van Saint Kitts en Nevis, twee eilanden in de Caribische Zee, en vanaf 2020 van de Dominicaanse Republiek.

Bij de Surinaamse ploeg neemt Passy de erfenis van Gorré op zich. De voormalig speler van Ajax en Feyenoord werd twee maanden geleden ontslagen na de uitschakeling op de Gold Cup, het belangrijkste toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied.

Als het aan de spelers van de Surinaamse ploeg had gelegen, was Gorré niet ontslagen. 'Wij willen heel duidelijk benadrukken dat er geen enkel overleg heeft plaatsgevonden of informatie is gedeeld met de spelersgroep wat dit betreft! De gehele selectie staat pal achter trainer Gorré', maakte de selectie in een statement duidelijk.

Gorré reageerde teleurgesteld en bitter op zijn ontslag. Met name bondslid Roy Samuels kreeg veel kritiek van de voormalig bondscoach. "Als je die man hoort praten, blijkt dat hij helemaal geen niveau heeft. Dat soort mensen zorgt ervoor dat het Surinaamse voetbal niet vooruit kan. Het is gewoon slecht voor het voetbal, ze hebben er helemaal geen verstand van", zei hij bij ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen