Van Hooijdonk: "Ajax is écht in staat om de CL-finale te halen"

27 september 2021, 08:31

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax dit seizoen hoge ogen kan gooien in de Champions League. Het zou de voormalig aanvaller niet eens helemaal verbazen als de Amsterdammers het tot de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi schoppen. Wel moet het Ajax dan wat meezitten met de loting, aldus Van Hooijdonk.

Ajax maakt dit seizoen vooralsnog veel indruk. In de competitie is de ploeg van trainer Erik ten Hag nagenoeg ongenaakbaar en in de Champions League werd er met liefst 1-5 gewonnen van Sporting Portugal. "Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de finale te halen. Ajax moet dan natuurlijk een beetje geluk hebben met loten en een paar (topclubs, red.) moeten elkaar elimineren…", aldus Van Hooijdonk bij de NOS.

Ten Hag werkt volgens Van Hooijdonk met een topselectie. "Die zou er eigenlijk totaal anders uit hebben gezien. We hebben hier eerder gezegd dat Marc Overmars vijftig miljoen euro moest ophalen. Dat is door corona helemaal niet gebeurd. Alleen spelers voor kleine bedragen, zoals Ekkelenkamp en Traoré, zijn weg. Tagliafico, Onana en Neres zitten er allemaal nog. Op bijna elke positie heeft Ajax driedubbele bezetting. Dat positiespel vind ik een genot om naar te kijken."

Waar Van Hooijdonk er rekening mee houdt dat Ajax de Europese prestaties van het seizoen 2018/19 overtreft, ziet Theo Jansen het niet gebeuren dat zijn oude club de belangrijkste Europese prijs wint. "Waar in het verleden tegenstanders ook best veel kansen konden creëren tegen Ajax, is dat nu helemaal niet meer zo. Ajax is ook daarin zo veel beter geworden. Meteen druk op de bal. Ze hebben bijna iedere bal binnen tien seconden terug. En je ziet dat ze lang samenspelen. Het is een heel goed elftal, maar de Champions League winnen gaan ze niet doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen