Gravenberch afgemaakt: "Een verkeerde uitspraak"

Gravenberch afgemaakt: "Een verkeerde uitspraak"

26 september 2021 – Marco van Basten vindt dat Ryan Gravenberch nog veel moet verbeteren. De negentienjarige middenvelder bekende na afloop van het duel met Fortuna Sittard dat hij soms moeite heeft om gefocust te blijven. Daarmee raakte hij bij voormalig topspits Marco van Basten een gevoelige snaar.

Aan tafel bij Rondo sprak Van Basten zijn verbazing uit over de uitspraken van de middenvelder. "Ik vind dat zo vreemd, hij komt pas net kijken. Dan moet je toch niet zeggen dat je je niet kan concentreren? Hij is negentien jaar, dat vind ik echt een verkeerde uitspraak. Het is gewoon ongepast. Wat als hij straks 22 jaar is?", vraagt Van Basten zich hardop af.

"Hij moet het eerst een paar jaar laten zien in Nederland. Als je daar uitblinkt, dan kan het. Maar hoe veel goede wedstrijden heeft hij nu eigenlijk gespeeld?" Daar sluit Ruud Gullit zich bij aan. "Ik heb nooit gedacht dat het wel erg makkelijk ging. In het buitenland zal het voor hem een stuk anders gaan", weet de voormalig topmiddenvelder uit eigen ervaring.

Gravenberch is dit seizoen opnieuw vaste waarde bij Ajax, waar hij de laatste weken een succesvol middenveld vormt met Edson Álvarez en Steven Berghuis. De Amsterdammers versloegen FC Groningen deze week thuis met 3-0.

gerelateerd