'Hoofdcoach' Schreuder trots op zege Barça: ''Iedereen is blij''

'Hoofdcoach' Schreuder trots op zege Barça: ''Iedereen is blij''

26 september 2021 – FC Barcelona rekende zondag in eigen huis probleemloos af met Levante. Mede door een treffer van Luuk de Jong en Memphis Depay werd het 3-0. Alfred Schreuder zat door de schorsing van Ronald Koeman als eindverantwoordelijke op de bank bij de Catalanen. De oud-trainer van FC Twente en Hoffenheim was tevreden over het spel van zijn ploeg.

Bij FC Barcelona verschenen de negentienjarige Nico González en Gavi (17) aan de aftrap. "Ze hebben een erg goede wedstrijd gespeeld. Zoals Ronald al eerder zei: als spelers laten zien dat ze goed genoeg zijn, dan wordt er niet meer naar hun leeftijd gekeken'', begon Schreuder op de persconferentie na afloop. ''Dat lieten we vorig jaar al zien met Ilaix Moriba en Pedri. We hebben veel goede, jonge spelers in onze ploeg. Dit is de toekomst van Barça. En dan keren ook jongens als Agüero, Pedri en Jordi Alba binnenkort nog terug. Daar zullen we uiteindelijk alleen maar nóg sterker van worden.''

Het is de laatste tijd zeer onrustig bij FC Barcelona. En niet in de laatste plaats rond de positie van hoofdtrainer Koeman. Schreuder hoopt dat de storm wat gaat liggen na de goede prestatie tegen Levante. "Iedereen is gelukkig en in de kleedkamer heerst een positieve energie. Vandaag toonden we aan dat we een team kunnen zijn. We hadden veel balbezit en niemand ging voor eigen succes. We spelen graag pressievoetbal, dat deden we tegen Granada en Cádiz ook al. Het was een geweldige wedstrijd. Je hebt ook kunnen zien hoe het publiek op ons reageerde, het was een geweldige en emotionele wisselwerking."

Lees ook: Eindelijk weer twee Nederlandse doelpuntenmakers bij winnend Barcelona

FC Barcelona klimt door de driepunter naar de vijfde plek in LaLiga. Volgende week zondag wacht de ploeg een pittige klus: dan gaat de Catalaanse topclub op bezoek bij landskampioen Atletico Madrid. Schreuder zal ook in die wedstrijd als tijdelijk hoofdtrainer op de bank zitten. Woensdag gaat FC Barcelona in de Champions League op bezoek bij Benfica, dan wél gewoon met Koeman op de bank.

gerelateerd