Hoofdrol voor Nederlanders: Barça maakt einde aan magere serie

26 september 2021, 18:07   Bijgewerkt: 26 september 2021, 18:48

FC Barcelona heeft afgerekend met de magere resultaten van de laatste weken. In eigen huis werd Levante overtuigend aan de kant geschoven. De ploeg van de geschorste Ronald Koeman kwam nauwelijks in de problemen en legde bij vlagen aanvallend voetbal op de mat. Het waren de Nederlanders die de Catalaanse grootmacht bij de hand namen: 3-0.

Luuk de Jong en Memphis Depay groeiden uit tot de mannen van de wedstrijd aan Barça-zijde. Al na zes minuten opende Memphis de score vanaf elf meter, nadat hij zelf werd neergehaald in het vijandelijk doelgebied. Op aangeven van Sergino Dest verdubbelde Luuk de Jong acht minuten later de voorsprong. Oog in oog met de doelman bleef de spits ijzig kalm, waardoor hij voor zijn eerste treffer in dienst van de topclub tekende. De Jong werd deze zomer vlak voor de deadline gehuurd van Sevilla, waar hij op het tweede plan was beland.

Lees ook: Eindelijk weer twee Nederlandse doelpuntenmakers bij Barça

Met de comfortabele overwinning tankte FC Barcelona weer wat vertrouwen. In de competitie morste de ploeg van Ronald Koeman punten tegen Granada (1-1) en Cádiz (0-0), terwijl het in de Champions League een gevoelige nederlaag moest slikken. Bayern München deed zichzelf met een 0-3 overwinning in Camp Nou zelfs nog tekort.

Bij Barça ontbrak Ronald Koeman in de dug-out. De Nederlandse oefenmeester, die de laatste weken onder vuur ligt, kreeg tegen Cádiz kort voor tijd een rode kaart. Hij is daardoor twee wedstrijden geschorst. Barça moest het ook stellen zonder Frenkie de Jong, die in datzelfde duel na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Barça ging nog in beroep tegen de dubieuze beslissingen, maar dat leverde niets meer op.

Grote opsteker aan de kant van FC Barcelona was de invalbeurt voor Ansu Fati. Het achttienjarige toptalent maakte tien minuten voor tijd zijn rentree, nadat hij 323 dagen aan de kant had gestaan met een slepende knieblessure. De buitenspeler, die vier operaties moest ondergaan, keerde terug met een knaller. Na een dribbel luisterde hij zijn rentree op met een treffer, door van afstand raak te schieten.

Zijn terugkeer geeft Koeman weer wat keuzes in de voorhoede. Tegen Levante koos hij naast De Jong en Memphis voor Philippe Coutinho. Op de rentree van Ousmane Dembélé en Sergio Agüero is het voorlopig nog wachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen