AZ-trainer Jansen laat rebellerende Letschert buiten de selectie

AZ-trainer Jansen laat rebellerende Letschert buiten de selectie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 september 2021 – AZ-trainer Pascal Jansen heeft Timo Letschert niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zondagmiddag. De oefenmeester wisselde de verdediger midweeks tegen FC Twente al in de eerste helft na twee flaters, waarop Letschert op eigen initiatief niet in de bus stapte. Vermoedelijk is hij disciplinair geschorst.

Pantelis Hatzidiakos is aan de aftrap de vervanger van Letschert, die ontbreekt in de wedstrijdselectie. Dat betekent dat Sam Beukema tegen zijn oude club opnieuw op de bank begint. De centrale verdediger maakte tot dusver slechts vier minuten in de Eredivisie namens AZ en deed dat tegen Heracles Almelo ook nog eens als stormram. Wel kreeg hij ook een kwartiertje speeltijd in de voorronde van de Europa League. 

Owen Wijndal, achter wiens naam een klein vraagteken stond voor de Eredivisie-wedstrijd, is wel gewoon van de partij en ook de afgelopen week zieke Aslak Fonn Witry zit bij de selectie van Jansen. Ondanks de teleurstellende zeventiende plaats in de Eredivisie heeft Jansen zijn elftal verder in tact gelaten voor het treffen met Kowet.

Lees ook: Letschert stapt niet in AZ-bus na zeperd in Enschede; straf dreigt

"Het was zijn eigen besluit en hij deelde dat aan ons mee", zei Jansen over het feit dat Letschert niet in de bus stapte na de nederlaag in Enschede. "Of hij daar een straf voor krijgt? Mogelijk, ja. Maar over de aard van zo'n sanctie laat ik me niet uit.'' Vermoedelijk is het feit dat hij niet bij de selectie zit, een van de gevolgen voor Letschert. 

Reacties

gerelateerd