Advies voor Frank de Boer: word veldtrainer of assistent-coach

Advies voor Frank de Boer: word veldtrainer of assistent-coach

26 september 2021 – Frank de Boer zou recent hebben aangegeven dat het vak als hoofdtrainer niet meer iets is voor hem. Toch denkt zijn voormalig assistent-trainer Hennie Spijkerman (70) dat hij nog wel degelijk toekomst heeft in de voetballerij. Wel zou hij dat dan vooral als veldtrainer doen. 

"Frank is bezeten van het spelletje en is een man die spelers beter wil maken", vertelt Spijkerman tegenover de NOS over De Boer. "In mijn beleving is dat ook het beste voor hem: terug naar de basis. Toen ik hem in het buitenland steeds zag worden ontslagen, deed het mij ook pijn. Ik heb veel aan Frank te danken, een prima kerel. Maar hij raakt steeds verder van de basis af."

Volgens zijn voormalige assistent zou een rol als veldtrainer De Boer prima liggen. Ook komt hij dan meer in de luwte terecht, weet Spijjkerman uit eigen ervaring. "Als hoofdtrainer was ik vaak op de terugweg naar huis nog een uur aan het bellen. Als assistent kreeg ik nooit een telefoontje. Een verademing", zei hij over het verschil in functies bij de clubs.

Lees ookCoach De Boer wil stoppen: zaakwaarnemer solliciteert bij Ajax

"Ik merkte dat het geneuzel eromheen niets voor mij was. Ik wilde doen waarom ik ooit trainer was geworden: lekker het veld op met die jongens", zei Spijkerman, die in het verleden bij FC Emmen, VVV-Venlo en in Zwolle hoofdtrainer was, maar de laatste jaren vooral als assistent-coach fungeerde. Voor zo'n functie staat hij overigens nog altijd open, zo liet hij desgevraagd weten.

gerelateerd