Koeman trekt boetekleed aan: "Mag mij niet gebeuren"

Koeman trekt boetekleed aan: "Mag mij niet gebeuren"

26 september 2021 – Ronald Koeman heeft het boetekleed aangetrokken bij FC Barcelona. De Nederlander pakte midweeks in blessuretijd tegen Cadiz een rode kaart en moet in de wedstrijd tegen Levante en Atlético Madrid toekijken vanaf de tribune vanwege zijn schorsing. Dat had hem in zijn eigen ogen niet mogen gebeuren.

Dat zei de coach van de Catalaanse grootmacht in de Spaanse media, geciteerd door El Mundo Deportivo. "Het is ingewikkeld, want er zijn soms beslissingen van de scheidsrechter waar je het niet mee eens bent. Maar ik moet er van leren en aan de ploeg denken", zei hij. "Ik ben ook maar een mans en er zijn soms momenten waarvan iedereen ziet: dit kan niet. Maar nogmaals, dan is het beter om er niet tegen te protesteren. Beslissingen van de scheidsrechter zijn dingen die je niet kunt veranderen."

Net als vorig seizoen moet Koeman dus de kraker tegen Atlético Madrid bekijken vanaf de tribune. "Natuurlijk had ik liever op de bank gezeten", gaf Koeman toe. "En we hadden genoeg argumenten om in beroep te gaan. Maar dat hebben we niet meer gedaan, omdat het iets is dat niet gecontroleerd kan worden. Ik moet het accepteren en moet zorgen dat het niet meer herhaald wordt."

Lees ookKoeman zwaar gestraft na rode kaart, beroep Frenkie afgewezen

De coach werd tegen Cádiz door arbiter Carlos del Cerro Grande weggestuurd in de blessuretijd en volgens hem had hij 'niets kwalijks' gezegd. Frenkie de Jong kreeg in dat duel tweemaal geel en dus rood. Daar ging de club wel tegen in beroep, maar dat werd afgewezen door de Spaanse tuchtcommissie. 

gerelateerd