El Hankouri en Buijs eerlijk: "Kwaliteitsverschil met Ajax te groot"

El Hankouri en Buijs eerlijk: "Kwaliteitsverschil met Ajax te groot"

25 september 2021 – FC Groningen heeft er alles aan gedaan om een resultaat te behalen tegen Ajax, maar na het laatste fluitsignaal stond er een afgetekende 3-0 op het scorebord. De uitploeg hield de Amsterdammers veertig minuten van scoren af, maar het was niet genoeg voor een tastbare beloning.

"De jongens hebben er echt alles aan gedaan. Bij de meeste spelers lag de tong op de schoenen, maar het kwaliteitsverschil met Ajax is op dit moment gewoon veel te groot", aldus Danny Buijs voor de microfoon van ESPN. De trainer probeerde met zijn ploeg de Amsterdammers zoveel mogelijk op te houden. Hoe minder er gevoetbald kon worden, hoe beter. De vergelijking met Getafe, dat Ajax anderhalf jaar geleden in de Europa League uitschakelde met anti-voetbal, was dan ook snel gemaakt.

"Dat is toch logisch?", doelt Buijs op het spel van zijn ploeg. "Denk jij nou dat wij in een hoog tempo mee gaan spelen met Ajax? De kans is dan heel groot dat we er met 9-0 vanaf gaan. Daar zit niemand op te wachten, hoor: ik ook niet. Je wilt zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven en dan hoop je zonder goals de rust te halen. Dat gebeurt dan net niet. Dat is wel jammer. Natuurlijk kun je bij Ajax verliezen, maar we moeten kritisch op onszelf blijven. Op die manier kunnen wij ook weer naar een hoger niveau groeien."

Mohamed El Hankouri
Aanvoerder Mohamed El Hankouri had in de rust nog wel vertrouwen in een goed resultaat, ondanks de 1-0 achterstand door een doelpunt van Edson Álvarez. "Aan het begin van de tweede helft ook nog wel, en je doet er alles aan, maar je ziet toch dat Ajax een maatje te groot is. In de eerste helft deden we het goed en het publiek raakte toen ook geïrriteerd. Maar uiteindelijk zag je bij ons ook wel de vermoeidheid van de wedstrijd van afgelopen woensdag, toen we met negen man eindigden. De conclusie is dat dit een verdiende nederlaag is."

gerelateerd