Vitesse weet niet te winnen door prachtgoal Seuntjens

Vitesse weet niet te winnen door prachtgoal Seuntjens

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 september 2021 – Vitesse wacht dit seizoen nog altijd op de eerste competitiezege in eigen huis. Ook Fortuna Sittard vertrok met een resultaat uit Arnhem: 1-1.

Fortuna schoot ijzersterk uit de startblokken. Een hoekschop van Mats Seuntjens zeilde zomaar achter Vitesse-doelman Nicky Schübert. Kort erna leek Seuntjens wederom trefzeker, maar tot opluchting bij Vitesse werd het doelpunt geannuleerd wegens buitenspel.

Vitesse nam hierna het initiatief over, zonder al te veel doelgevaar te stichten. Een afstandsschot van Richedly Bazoer ging een meter naast. Later kreeg de thuisploeg wél een grote kans, maar bleek Fortuna Sittard-goalie Yannick van Osch een sta-in-de-weg. Hij keerde de kopbal van dichtbij van Maximillian Wittek.

Na rust was het juist Vitesse dat goed aan de aftrap verscheen. Het lukte de ploeg van Thomas Letsch al binnen vijf minuten om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Nikolai Baden Frederiksen bleek Van Osch te machtig. Daarna drukte Vitesse door en probeerde Fortuna Sittard met man en macht een tweede domper in korte tijd te voorkomen.

Dat lukte de Limburgse ploeg met het nodige kunst- en vliegwerk en veel overtredingen. Roel Janssen mocht niet mopperen dat hij zijn tweede gele kaart niet ontving voor een overtreding op Loïs Openda. Kort voor het ingaan van het laatste kwartier werden de ruimtes voor Vitesse groter. Eerst was de ingevallen Oussama Darfalou dichtbij: de aanvaller vond de vuisten van Van Osch in de korte hoek op zijn weg.

Vijf minuten voor tijd leek de winnende dan alsnog te vallen voor de Arnhemmers. Danilho Doekhi maakte zich knap vrij bij een hoekschop, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Daarna verscheen weer Darfalou in kansrijke positie, maar op acht meter van de doellijn kopte hij in de handen van Van Osch.

Het spelbeeld bleef ook in de slotfase ongewijzigd: Vitesse viel aan, Fortuna verdedigde. Dat deden de Limburgers met succes, want na de kopkans van Darfalou werd de thuisploeg niet meer gevaarlijk. Een flinke domper voor Vitesse, dat de slechte start van het seizoen vooralsnog niet weet weg te poetsen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Vitesse: Markus Schübert 5; Danilho Doekhi 6, Riechedly Bazoer 6, Jacob Rasmussen 6,5, Eli Dasa 6, Matúš Bero 6; Sondre Tronstad 7, Maximilian Wittek 7; Daan Huisman 6, Yann Gboho 5, Nikolas Baden Frederiksen 7.
Fortuna Sittard: Yannick Van Osch 7; Martin Angha 7, Ivo Pinto 6, Roel Janssen 6, Georg Cox 7; Deroy Duarte 6, Ben Rienstra 6, Tesfaldet Tekie 6, Samy Baghdadi 6; Mats Seuntjens 6, Bassala Sambou 6,5.

Man of the match: Van Osch
*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd