Malen verspeelt dure punten met gehavend Dortmund

25 september 2021, 20:29   Bijgewerkt: 25 september 2021, 22:28

Bayern München heeft het gat met concurrent Borussia Dortmund zien oplopen. De ploeg, met Donyell Malen in de basis, verloor met 1-0 van Borussia Mönchengladbach. De enige goal van de wedstrijd werd in de eerste helft gemaakt, waarna de uitploeg ook nog met tien man moest jagen op de gelijkmaker.

Mahmoud Dahoud kreeg namelijk zijn tweede gele kaart in de veertigste minuut, waardoor Dortmund verder moest met tien man. Drie minuten daarvoor was de ploeg al op achterstand gekomen. Mönchengladbach-middenvelder Denis Zakaria verspeelde een bal, maar kreeg die terug via Mats Hummels, waarna hij de trekker overhaalde en de thuisploeg op voorsprong zette.

Het was een hard gelach voor Donyell Malen en zijn ploeg, die het al moesten doen zonder de geblesseerden Marco Reus, Erling Haaland, Julian Brandt, Emre Can, Giovanni Reyna en Dan-Axel Zagadou. Door al die afwezigen mocht de zestienjarige Youssoufa Moukoko in de basis beginnen. Hij vormde het aanvalsduo met Malen, maar voor veel serieus gevaar wisten ze niet te zorgen.

De nederlaag komt als een verrassing, omdat Mönchengladbach het seizoen slecht was begonnen. Voor deze wedstrijd had de ploeg nog maar vier punten uit vijf duels, waar Dortmund over twaald punten beschikte. Dat aantal houdt de ploeg van Marco Rose nu. Het gat met Bayern München is na de nederlaag opgelopen tot vier punten. Daarnaast is het doelsaldo van de regerend landskampioen dertien goals meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen