Trefzekere Stengs helpt Nice aan belangrijke zege in top Ligue 1

25 september 2021, 18:50

Calvin Stengs heeft een belangrijke rol gespeeld in een knappe overwinning van zijn werkgever OGC Nice. De Nederlandse aanvaller was zaterdagavond op bezoek bij AS Saint-Étienne goed voor een doelpunt en won uiteindelijk met 0-3. Zodoende heeft Nice de derde plek in de Ligue 1 te pakken.

Stengs was verrassend genoeg de enige Nederlander aan de aftrap bij Nice. Justin Kluivert was in het Stade Geoffroy-Guichard afwezig vanwege een blessure, terwijl middenvelder Pablo Rosario op de reservebank moest beginnen van trainer Christophe Galtier. De ex-PSV'er mocht in de tweede helft echter wel opdraven om de drie punten over de streep te trekken.

Op het moment dat Rosario binnen de lijnen kwam, stond Nice namelijk al op een 0-2 voorsprong. Al na vijftien minuten had Amine Gouiri de score geopend en negen minuten na de rust was het tijd voor Stengs. Op aangeven van Khéphren Thuram maakte de jeugdinternational zijn eerste doelpunt in dienst van Nice. Diep in de tweede helft was het slotakkoord voor Andy Delort.

Door de ruime overwinning heeft Nice de aansluiting met de top van de Ligue 1 gevonden. Het verschil met koploper Paris Saint-Germain is na zeven gespeelde wedstrijden echter wel acht punten. Olympique Marseille staat op de tweede plaats met veertien punten, maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen