Eerste zeperd voor Van Bommel, Leipzig sloopt Hertha

25 september 2021, 17:22

Mark van Bommel heeft zaterdagmiddag met VfL Wolfsburg de eerste nederlaag in de Bundesliga geleden. De Nederlander zag zijn ploeg nog op voorsprong komen tegen Hoffenheim, maar stapte uiteindelijk met een 2-1 nederlaag van het veld af. Borussia Dortmund kan later vandaag de tweede plek in de Bundesliga overnemen.

Van Bommel begon in Hoffenheim natuurlijk met Wout Weghorst in de basis. Bij de 0-1 was de Nederlandse spits echter niet betrokken. Op aangeven van Maximilian Philipp maakte Ridle Baku er 0-1 van. Dat leek ook de ruststand te worden, maar daar dacht Andrej Kramaric anders over. Hij was in de extra tijd van de eerste helft goed voor de gelijkmaker. Diep in het tweede bedrijf trok Hoffenheim het duel via Christoph Baumgartner en Pavel Kaderábek naar zich toe.

Voor Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik werd het een zeer pijnlijke middag op bezoek bij RB Leipzig. Beide Nederlanders begonnen in de basis bij Hertha BSC, dat met 6-0 werd vernederd in de Red Bull Arena. Voor de rust hadden Christopher Nkunku, Yussuf Poulsen en Nordi Mukiele al het net gevonden. Na de thee sloeg Nkunku nog eens toe en deden ook Emil Forsberg (strafschop) en Amadou Haidara een duit in het zakje.

Bayern München won vrijdagavond al met 1-3 bij Greuther Fürth en is nu alleen koploper in Duitsland. Wolfsburg en Bayer Leverkusen volgen op drie punten, maar kunnen de tweede plek vanavond nog verliezen aan Borussia Dortmund. Het belabberd begonnen Leipzig heeft de weg naar boven enigszins ingeslagen en is nu terug te vinden op de tiende plaats. Mainz (vijfde) en FC Köln (zesde) presteren vooralsnog uitstekend.

Alle uitslagen

Bayer Leverkusen - Mainz 1-0

Eintracht Frankfurt - FC Köln 1-1

Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3-1

RB Leipzig - Hertha BSC 6-0

Union Berlin - Arminia Bielefeld 1-0

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen