Atlético laat koppositie liggen na uitglijder bij laagvlieger

25 september 2021, 15:53

Atlético Madrid is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de eerste plaats in La Liga tijdelijk over te nemen van Real Madrid. Op bezoek bij Deportivo Alavés leed de ploeg van trainer Diego Simeone een pijnlijke 1-0 nederlaag. Dat biedt kansen voor Real Madrid en FC Barcelona.

Alavés had in zijn eerste vijf wedstrijden nog geen punt gepakt en stond tot vandaag pas op een doelpunt. Die treffer viel ook nog een uit een strafschop. De hekkensluiter liet er in de openingsfase tegen Atlético echter geen gras over groeien. Al na vier minuten kwam de gastheer op een 1-0 voorsprong door een rake kopbal van Víctor Laguardia.

Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven in het Estadio Mendizorrotza. Ook na de thee bleef het beloofde spektakel echter uit, al was Atlético via Mario Hermoso en Ángel Correa wel gevaarlijk. Daarna probeerden de bezoekers uit Madrid de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar de eerste overwinning van Alavés kwam niet meer in gevaar.

Door de nederlaag van Atlético kan Real vanavond (21.00 uur) tegen Villarreal goede zaken doen. De Madrilenen hebben nu al twee punten meer dan de stadgenoot en kunnen dat gat dus vergroten. Daarnaast zal het FC Barcelona van de geschorste Ronald Koeman en Frenkie de Jong de kans willen grijpen om dichterbij te komen. Barcelona speelt zondag (16.15 uur) tegen Levante.