Koeman over schorsing en geruchten over ontslag

25 september 2021, 16:58

Met een financiële crisis, veel blessures, slechte resultaten en volop speculaties over zijn eigen toekomst maakt Ronald Koeman een enorm moeilijke periode door bij FC Barcelona. Daar kwam nog eens bij dat de trainer door een schorsing niet op de bank zit, wanneer zijn ploeg het zondagmiddag opneemt tegen Levante. Het goede nieuws van de terugkeer van talentvolle aanvaller Ansu Fati was dan ook zeer welkom.

Zaterdag werd namelijk bekend dat Fati, die door een zware blessure liefst tien maanden niet in actie kwam, tegen Levante voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie zit. "Dat is zeer belangrijk voor ons", werd Koeman geciteerd door Marca. Daarbij gaf hij ook aan dat het om maximaal vijftien minuten speeltijd zal gaan. "Hij heeft nog een lange weg te gaan voor hij weer de oude zal zijn. Het belangrijkste is dat hij goed herstelt."

Toch kan zijn ploeg de kwaliteiten van Fati goed gebruiken. Koeman erkende dat het scorend vermogen van de ploeg een probleem is. "Memphis voelt zich schuldig dat hij niet scoorde in de laatste wedstrijd, maar hij moet zich daar niet druk om maken. Hij moet blijven spelen zoals hij doet. We zijn veel spelers kwijtgeraakt die doelpunten maken. Dat maakt het lastig."

Schorsing

Koeman zelf zal er na zijn rode kaart tegen Cadiz niet bij zijn tegen Levante. "Hier moet ik van leren", blikte hij zelfkritisch terug. "Ik moet kalmer blijven en aan het team en de wedstrijd denken. Ik ben ook een mens en er zijn momenten in wedstrijden waarop het moeilijk is om bepaalde beslissingen te accepteren. Maar soms kun je beter niet reageren, omdat je het toch niet kunt veranderen."

Geruchten

Zoals inmiddels bijna gebruikelijk werd Koeman ook gevraagd naar zijn eigen toekomst bij de club. Deze week werd in de Spaanse pers namelijk bericht dat zijn opvolgers al klaarstaan. "Ik kan er niet veel over zeggen. Ik lees de kranten al een tijdje niet meer. Ik weet wel dat die geruchten er zijn, maar ik moet me alleen maar focussen op het winnen van wedstrijden. Die geruchten en namen van opvolgers, dat is jullie werk. Ik ga mijn energie niet verspillen aan zaken waar ik geen controle over heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen