Waslijst aan clubs staat in de rij voor Ajax-keeper Onana

25 september 2021, 08:40   Bijgewerkt: 25 september 2021, 12:04

André Onana hoeft niet in te zitten over zijn toekomst. Een waslijst aan clubs wil de doelman van Ajax inlijven. Afgelopen zomer stond hij al op de nominatie te vertrekken uit Amsterdam. Echter liepen gesprekken met Olympique Lyon en OGC Nice op niets uit. "Laten Ajax en mijn agent snel om tafel gaan en kijken wat er gebeurt", aldus Onana.

"Ik kon naar Olympique Lyon, heb ook veel gesprekken gevoerd met Peter Bosz en voor mij is het een eer dat zo'n club me wilde contracteren. Helaas konden we uiteindelijk niet tot een akkoord komen. Hetzelfde geldt voor OGC Nice", zegt Onana tegen De Telegraaf. "Er zijn vijftien clubs die me in de zomer van 2022 transfervrij willen hebben. Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet. Het is toch logisch dat ik eerst Ajax de kans bied om het gesprek aan te gaan? Binnenkort komt Albert Botines naar Amsterdam en dan hoor ik het wel. Ik wil me alleen op mijn terugkeer focussen. Maar alles is mogelijk."

Lees ook: Salaris inleverende Onana wil toch eerst met Ajax om tafel

Vooralsnog beschikt Onana over een aflopend contract, maar mogelijk dat die situatie nog verandert. "In 2019 heb ik mijn contract tot de zomer van 2022 verlengd en na de halve finale van de Champions League heb ik gezegd open te staan voor een nog langere verbintenis. Edwin van der Sar en Marc Overmars besloten daar niet op in te gaan, omdat het die transferperiode of de zomer daarna tijd voor me zou zijn om een nieuwe stap te maken", aldus Onana.

Later startte Ajax alsnog de gesprekken op. "Na het begin van de coronapandemie en vanwege mijn schorsing wilde de club alsnog om tafel. Dat begreep ik. Mijn zaakwaarnemer Albert Botines heeft vervolgens zes of zeven gesprekken gevoerd en voor zijn gevoel waren we dicht bij een akkoord. Maar op een gegeven moment was het voor Ajax take it or leave it. De club heeft de stekker eruit getrokken. Zoek maar op internet op: wij stonden open voor verdere gesprekken. Sindsdien hebben we niets meer van Ajax gehoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen