'Iedereen ziet Memphis Depay toch als de vervanger van Messi'

'Iedereen ziet Memphis Depay toch als de vervanger van Messi'

24 september 2021 – Memphis Depay (27) begon nog uitstekend bij FC Barcelona, maar na de interlandbreak kwam de Nederlander nog niet tot scoren voor de Catalaanse grootmacht, dat het sowieso ontzettend moeilijk heeft. Misschien zijn er na het vertrek van Antoine Griezmann voorin wel iets té veel ogen gericht op de voormalig PSV'er.

Dat denkt oud-international Wim Kieft althans. 'Hij weet dat alle ogen op zich gericht in het post Messi-tijdperk. Iedereen ziet hem toch als vervanger van Messi. Onderschat die druk niet. Dat doet iets met je', stelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Zeker als je niet in je beste vorm steekt en je het verschil niet kan maken. Bij Cadiz donderdagavond had Depay driemaal moeten scoren, maar hij miste drie opgelegde kansen. Dat heeft onder andere met druk te maken.'

Het vertrek van Messi heeft ook invloed op alle andere spelers van FC Barcelona, denkt Kieft. Te meer omdat de prestaties slechter worden en de media keihard oordelen over de overgebleven voetballers van Ronald Koeman. 'Als speler kan je je daar nauwelijks voor afsluiten. Helemaal omdat Lionel Messi er niet meer is om alle klappen op te vangen. Het ging altijd over Messi. Alles wat goed ging, kreeg hij op zijn bordje, maar ook alles wat fout ging bij FC Barcelona. Elke bal van hem stond in de krant terwijl zijn ploeggenoten relatief anoniem meespeelden. Nu worden de pijlen op anderen gericht en tegelijk ook vergelijkingen getrokken tussen het Barça met Messi en zonder Messi', schrijft Kieft. 

Lees ook: 'Zwakke optredens Frenkie en Luuk de Jong, Memphis enige hoop'

Memphis maakte in zijn eerste drie wedstrijden namens FC Barcelona twee doelpunten en gaf een assist bij zijn officiële debuut, maar tegen Bayern München (in de Champions League 0-3), Granada (1-1), FC Cádiz (0-0) kwam de international van het Nederlands elftal niet tot scoren.

gerelateerd