'FC Barcelona sprak met Reims-coach over Koeman-opvolging'

24 september 2021, 18:59   Bijgewerkt: 24 september 2021, 19:05

Een opmerkelijk bericht uit Frankrijk: Oscar Garcia (48), de huidige trainer van Stade Reims, zou op de nominatie staan om de nieuwe coach te worden van FC Barcelona. De oefenmeester zou al hebben gesproken met de clubleiding en is in beeld om mogelijk Ronald Koeman op te volgen.

Dat bericht het doorgaans goed geïnformeerde RMC Sport op basis van 'exclusieve bronnen'. De voormalig speler en jeugdtrainer van de Catalaanse grootmacht staat slechts zeven wedstrijden aan het roer bij de Ligue 1-club, maar zou ook bij FC Barcelona indruk hebben gemaakt. De directie van de club zou voorzichtig hebben gesproken met Garcia, die momenteel op de vijftiende plaats staat met zijn ploeg in Frankrijk.

Garcia wordt in de Spaanse media omschreven als een 'Cruyffista-coach' en maakte in die hoedanigheid ook indruk bij het O19-team van FC Barcelona. Vanuit andere bronnen kwamen in de afgelopen dagen ook Roberto Martínez, Xavi en Jordi Cruijff als concrete opties langs voor de geplaagde La Liga-club, bij wie Koeman flink onder druk staat. Voorzitter Joan Laporta (foto) gaf wel aan dat de Nederlander voor komend weekend nog niet ontslagen zal worden. 

Lees ook'Clausule maakt komst Martínez naar Barça eenvoudig'

Eerder was hij actief bij onder anderen Maccabi Tel Aviv, Brighton & Hove Albion, Watford, RB Salzburg, Saint-Étienne, Olympiakos en Celta de Vigo. Met die laatste club eindigde hij afgelopen jaar op de knappe achtste plaats in La Liga, terwijl dat team een jaar eerder nog op één punt degradatie ontliep.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen