Koeman zwaar gestraft na rode kaart, beroep Frenkie afgewezen

Koeman zwaar gestraft na rode kaart, beroep Frenkie afgewezen

24 september 2021 – Ronald Koeman heeft een flinke schorsing opgelegd gekregen als hoofdtrainer van FC Barcelona. De coach werd tegen Cádiz weggestuurd in de blessuretijd en volgens hem had hij 'niets kwalijks' gezegd. Toch moet hij twee duels brommen en mist daardoor wederom de ontmoeting met Atlético Madrid. Verder is Frenkie de Jong er komend weekend niet bij, omdat zijn beroep tegen de twee gele kaarten, afgewezen is. 

Vorig seizoen zat Koeman tegen de Madrilenen ook al op de tribune, toen hij eerder was weggestuurd vanwege commentaar op de leiding. Destijds eindigde de topper zonder de Nederlandse coach onbeslist. Ditmaal werd de Nederlander geschorst voor het feit dat hij riep naar de leidsman dat hij had moeten fluiten. Ook zou hij wat wegwerpgebaren hebben gemaakt én was hij eerder ook al gewaarschuwd door de clubleiding.

Dus besloot arbiter Carlos del Cerro Grande hem in blessuretijd weg te sturen, tot de ontsteltenis van Koeman. Zodoende zal de oefenmeester komend weekend tegen Levante vanaf de tribune moeten toekijken, net als een week later op 2 oktober als de Catalaanse grootmacht bij Atlético Madrid op bezoek gaat. Na vijf wedstrijden staat FC Barcelona op de zevende plaats, met negen punten uit vijf duels. Wel is er nog een wedstrijd tegen Sevilla in te halen voor Barca.

Lees ook: Koeman woest: "In dit land word je om niks weggestuurd"

Beroep van Frenkie de Jong afwezen
Of de club in beroep gaat tegen de opgelegde schorsing, is onbekend. Mogelijk had dat zelfs al gemoeten, dus de kans dat Koeman zich nog gaat laten gelden hiertegen, is klein. Vorig seizoen probeerde Koeman dat wel, maar toen haalde het niets uit. Tegen de twee gele kaarten voor Frenkie de Jong is de club wel in protest gegaan, maar ook dat is afgewezen door de aanklager in Spanje. Ook tegen de gele prent van Sergio Busquets protesteerde FC Barcelona, maar daar werd eveneens niets mee gedaan. 

gerelateerd