Domper Messi: voorlopig nog buitenspel bij Paris Saint-Germain

Domper Messi: voorlopig nog buitenspel bij Paris Saint-Germain

24 september 2021 – Lionel Messi moet het treffen van Paris Saint-Germain met Montpellier zaterdagavond aan zich voorbij laten gaan. De topaankoop van de Franse club heeft te veel last van een blessure die hij opliep in het duel tegen Olympique Lyon.

Dat liet trainer Mauricio Pochettino vrijdag doorschemeren tijdens de persconferentie in aanloop naar het Ligue 1-duel. De Argentijnse aanvaller kreeg een tik op de knie in het duel dat door de ploeg uit Parijs met 2-1 werd gewonnen. Een kwartier voor tijd verliet de van FC Barcelona overgekomen spelmaker het veld om plaats te maken voor Achraf Hakimi. Door de lichte blessure reisde Messi ook niet mee naar Metz, waar Paris Saint-Germain in extremis met 1-2 won. ''Lionel is vandaag weer begonnen met wat renwerk. We hopen dat de vorderingen in zijn herstel naar verwachting verlopen. Zondag toetsen we hem opnieuw, om te kijken hoe het ervoor staat.''

Messi moet het duel tegen Montpellier dus aan zich voorbij laten gaan. Ook is zijn meespelen in het Champions League-duel dat Paris Saint-Germain dinsdag afwerkt tegen Manchester City nog uiterst onzeker. ''We hopen natuurlijk van wel'', zegt Pochettino. ''Maar we moeten tegelijkertijd ook voorzichtig met hem zijn. We gaan zien wat de ontwikkelingen rond hem in de komende dagen zullen zijn.'' Messi kan dinsdag tegenover zijn voormalig trainer Pep Guardiola staan, met wie hij in Camp Nou zijn hoogtijdagen beleefde.

Lees ook: Koeman spreekt zich uit: ''Lionel Messi heeft hier alles verbloemd''

Messi kwam sinds zijn zomerse overgang naar Parijs tot dusver slechts drie keer in actie voor de kapitaalkrachtige topclub. In die duels was hij nog niet betrokken bij een doelpunt. Messi maakte eind augustus zijn debuut voor Paris Saint-Germain, in een met 0-2 gewonnen uitduel tegen Stade Reims. De Parijzenaars staan bovenaan in Ligue 1 en zijn na zeven duels nog zonder puntverlies.

gerelateerd