Tite beloont Ajax-uitblinker Antony met oproep voor Brazilië

24 september 2021, 16:53

Ajax-aanvaller Antony (21) is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. De buitenspeler verkeert in uitstekende vorm in Amsterdam momenteel en is daarvoor vrijdag beloond. Tegen Venezuela kan hij in de WK-kwalificatiereeks debuteren namens de Goddelijke Kanaries.

Antony speelde tot dusver al twaalf interlands voor het O23-team van de Brazilianen, waarin hij vijfmaal scoorde. Ook was hij onderdeel van het Olympisch team van Brazilië, dat afgelopen zomer de gouden medaille binnenhaalde door Spanje te verslaan in de finale.

De Ajacied zal tussen de nodige sterren staan, want ook topspelers zoals Alisson, Marquinhos, Casemiro, Lucas Paquetá, Gabriel Jesus en Neymar hebben onder anderen een oproep gekregen. Na Venezuela speelt Antony met Brazilië nog tegen de nationale ploegen van Colombia en Uruguay: beide eveneens in de WK-kwalifcatiereeks. Daarin staat de ploeg van bondscoach Tite met 24 punten uit acht wedstrijden bovenaan.

Lees ook'Te dikke' Neymar zwaar teleurgesteld in Braziliaanse fans

De buitenspeler speelde dit seizoen vijf officiële wedstijden namens Ajax, waarin hij eenmaal scoorde en twee assists gaf. Die beide eindpasses liet hij tijdens de 1-5-zege op Sporting Portugal in de Champions League noteren: in die wedstrijd was hij de absolute uitblinker. Alleen tegen NEC en SC Cambuur kwam Antony niet in actie voor de formatie van Erik ten Hag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen