Robben hielp Buijs met tactische keuze: ''Dat was een les voor mij''

24 september 2021, 15:37

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft tijdens de slotfase van vorig seizoen geluisterd naar wijze raad van Arjen Robben. Buijs wilde kort voor het einde van de competitie van tactiek veranderen, maar besloot er op advies van Robben van af te zien.

Dat vertelt de 39-jarige oefenmeester in een uitgebreid interview aan Voetbal International. In mei leek FC Groningen naast de play-offs om Europees voetbal te grijpen en wilde Buijs het op het trainingsveld over een andere boeg gooien. Andere tactische trainingen moesten leiden tot betere resultaten om het seizoen te redden. Robben adviseerde zijn coach echter om door te gaan op de ingeslagen weg. ''Arjen zei: 'De spelers weten na een jaar precies wat ze moeten doen''', blikt Buijs terug.

''Dat was een les voor mij'', vervolgt de keuzeheer. ''Besprekingen kunnen gedurende het seizoen minder omvangrijk worden, omdat de ploeg dan weet wat de principes zijn. Het is misschien toch ook nog je eigen onzekerheid en dat je dan bang bent dat je de ploeg niet goed genoeg hebt voorbereid. Gelukkig leer ik ook nog elke dag en blijf ik mijzelf zo ontwikkelen.''

Lees ook: Feyenoord-droom hoeft niet per se uit te komen voor Buijs

Het advies van Robben bleek de juiste. FC Groningen won een aantal dagen later met 0-4 bij FC Emmen, onder aanvoering van een ijzersterke Robben. De oud-speler van PSV en Bayern München gaf twee assists. FC Groningen wist zich door een goed slot van de competitie alsnog te plaatsen voor de play-offs, waarin uiteindelijk FC Utrecht te sterk bleek. Robben zwaaide niet veel later af als profvoetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen