Barcelona hoopt zondag op Frenkie de Jong en gaat in beroep

Barcelona hoopt zondag op Frenkie de Jong en gaat in beroep

24 september 2021 – FC Barcelona hoopt zondag gewoon te kunnen beschikken over Frenkie de Jong. De middenvelder kreeg in het duel tegen Cadiz (0-0) in korte tijd twee gele kaarten en werd daarmee een halfuur voor tijd van het veld gestuurd, maar de club gaat nu in beroep. De schorsing voor trainer Ronald Koeman lijkt Barça overigens wel te accepteren.

Op de eigen website maakte Barça daags na de wedstrijd tegen Cadiz bekend in beroep te gaan tegen de schorsing voor Frenkie de Jong. De officiële verklaring voor zijn tweede gele kaart stelde dat hij zijn tegenstander 'op roekeloze wijze neerhaalde', maar daar gaat de club dus niet mee akkoord. Vooralsnog is De Jong geschorst voor het duel van aanstaande zondag, waarin Barcelona het in eigen huis opneemt tegen Levante.

De club gaat daarnaast ook in beroep tegen de gele kaart die Sergio Busquets ontving. De middenvelder trapte een tweede bal die het veld op was gegooid gefrustreerd weg en ging daarvoor op de bon. Ronald Koeman, die in de slotfase rood kreeg omdat hij zich na de gele kaart voor Busquets boos maakte richting de arbitrage, werd op de clubwebsite niet genoemd. Het lijkt er daarmee op dat de club zijn schorsing accepteert. 

Barcelona zal Frenkie de Jong zondag hard nodig hebben, wanneer het om 16:15 uur aftrapt tegen Levante. Na de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen Bayern München en de teleurstellende gelijke spelen tegen Granada (1-1) en Cadiz móét er gewonnen worden om de storm aan kritiek even tot kalmte te brengen. Bovendien missen de Catalanen al liefst zeven spelers door blessures, onder wie Pedri, De Jongs collega op het middenveld. 

gerelateerd