Te Wierik vrijgesproken; Groningen straft hard na incidenten

24 september 2021, 11:13

FC Groningen gaat de supporters die zich tijdens het thuisduel tegen Vitesse hebben misdragen hard straffen. Dat schreef de club vrijdagochtend op de eigen website. De vijf veldbetreders zijn inmiddels gepakt; de supporter die een volle beker bier richting Vitesse-doelman Marcus Schubert gooide is in beeld.

Op de clubwebsite schreef Groningen dat de club momenteel werkt aan identificatie van laatstgenoemde. Ook hij zal zwaar gestraft worden, zoals dat met het vijftal dat al opgespoord is ook gebeurt. Die vijf krijgen een stadionverbod van zestig maanden en een boete van 450 euro. Ook een eventuele boete die de club zelf nog krijgt zal op de daders worden verhaald.

Lees ook: Bizarre incidenten Groningen: "Waardeloze avond"

De genoemde incidenten waren niet de enige ongeregeldheden in het stadion woensdag. De club gaf ook aan last te hebben van een groep dronken, rokende studenten, waarvan er één 'wegens onacceptabel gedrag' het stadion uit is gezet. "We balen hier enorm van", aldus algemeen directeur Wouter Gudde. "Het was voor ons een waardeloze avond omdat een deel van de mensen onacceptabel gedrag heeft vertoond. Wij willen hiervoor onze oprechte excuses aanbieden aan tegenstander Vitesse en aan al onze supporters die overlast hebben ervaren."

Te Wierik vrijgesproken

Ook op het veld liet FC Groningen zich niet van zijn beste kant zien. De ploeg verloor met 0-1 en eindigde de wedstrijd na twee rode kaarten met negen man. Tegen de schorsing van Mike te Wierik ging de club echter in beroep - en met succes. Op de website laat Groningen weten dat de verdediger - die eerder een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing plus één voorwaardelijk voorgeschoteld kreeg - inmiddels is vrijgesproken. Daniël van Kaam is na zijn handsbal wel geschorst en mist daarmee het duel tegen Ajax van aankomend weekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen