Steun vanuit Barça-top: "Dat zal mét Koeman zijn"

Steun vanuit Barça-top: "Dat zal mét Koeman zijn"

24 september 2021 – Het gelijkspel van FC Barcelona tegen Cadiz (0-0) bood de Spaanse media wederom mogelijkheid tot speculatie over het aanblijven van Ronald Koeman, maar daar maakte een bestuurder van de club direct een einde aan. Sportief directeur Ramon Planés gaf aan teleurgesteld te zijn over het resultaat, maar maakte ook duidelijk dat Koeman het vertrouwen van de top geniet.

Dat deed hij in gesprek met Movistar. "We hadden de drie punten hard nodig om vertrouwen te tanken, maar de rode kaart van Frenkie was heel overdreven. We vertrekken hier teleurgesteld, omdat we hadden moeten winnen", begon Planés. "Het positieve is dat we zondag alweer een wedstrijd hebben waarin we voor de drie punten kunnen gaan."

Op de vraag of die wedstrijd, thuis tegen Levante, onder leiding van Koeman zal staan, was hij duidelijk. "Ja, dat zal met Koeman zijn, die onze volledige steun heeft. Zo werkt het in het voetbal: trainers worden voortdurend beoordeeld en bij een grote club nog meer." In het bijzonder was hij blij met de manier waarop Koeman met jonge spelers omgaat. "We willen de titel pakken en het goed doen in Europa, maar er komen ook heel goede talenten aan."

Schorsing
Overigens lijkt het erop dat de wedstrijd van zondag hoe dan ook zonder Koeman gespeeld zal worden. De trainer ontving een rode kaart in het duel tegen Cadiz en is daarom in principe geschorst voor die ontmoeting. 

gerelateerd