'Zwakke optredens Frenkie en Luuk de Jong, Memphis enige hoop'

'Zwakke optredens Frenkie en Luuk de Jong, Memphis enige hoop'

24 september 2021 – Daags na opnieuw een teleurstellend gelijkspel (0-0) van FC Barcelona op bezoek bij Cadiz was de Spaanse pers niet mals voor de Catalanen. Ook de optredens van Frenkie de Jong - die met rood eraf werd gestuurd - en Luuk de Jong maakten geen indruk. Memphis Depay onttrok zich nog enigszins aan de malaise. 

'Het was niet zijn avond, maar hij stopte nooit met proberen', zo viel Sport op bij het optreden van Memphis. 'Met één man minder vocht hij tegen de gehele verdediging van Cadiz om zo toch nog gevaar te stichten.' Zijn missers, vooral op de scherpe voorzet van Luuk de Jong, worden de 'scherpe, snelle, en lef tonende' Memphis ook door Marca vergeven. Mundo Deportivo wees vooral de spelers om hem heen als schuldige aan. 'Memphis was de enige hoop, maar in zijn eentje was het onmogelijk om de keeper in de problemen te brengen.'

Daarbij wees laatstgenoemde krant specifiek op onder meer Sergino Dest. De oud-Ajacied speelde door de personele problemen van de club als linksback, maar vulde dat niet goed in. 'Niet alleen omdat hij er als rechtspoot staat, maar ook omdat hij slechte keuzes maakt. Ook was er kritiek op Luuk de Jong, die 'nog lichtjaren verwijderd is van de topvorm die hij bij PSV liet zien'. Sport ziet echter wel vooruitgang bij de nieuwe spits, die zich na een moeizame eerste helft na rust herpakte. Het leverde hem nog geen voldoende op in de krant, maar zijn voorzet waaruit Memphis had kunnen scoren werd positief uitgelicht.

Dan Frenkie de Jong, die na twee gele kaarten kort achter elkaar van het veld werd gestuurd. 'Onterecht', zo stelde Sport. Hoe dan ook kon de middenvelder zich ook daarvoor niet laten gelden. 'Hij was niet erg verfijnd en kreeg het moeilijk toen de intensiteit toenam.' Marca sloot zich bij die woorden aan en stelde dat De Jong te weinig risico in zijn spel legde. 'Onherkenbaar', luidde het harde oordeel van de krant. 

gerelateerd